Les lligues professionals van tancar ahir la jornada número set de la fase regular en una matinal que va oferir bones partides amb victòries per als equips encapçalats per Pablo i Puchol II, amb la qual cosa no hi ha hagut canvis significatius en les classificacions.

La Lliga Bankia de raspall va visitar el trinquet d'Ontinyent on Pablo, Seve i Lorja van superar a Punxa, Tonet IV i Néstor per 30-20. El resultat implica que sumen els dos equips. Els vencedors tornen al lideratge, que ja ocupaven quan va començar la jornada, mentre que els derrotats continuen quarts. Pablo i els seus companys ja són virtuals semifinalistes mentre que el trio de Punxa està igual de prop dels llocs de privilegi com de l'eliminació.

La partida va estar condicionada pel trinquet, poc habitual en l'àmbit professional i per tant prou desconegut per als pilotaris. Però jugador. El d'Ontinyent és un recinte de dimensions generoses i pis lent, la qual cosa va afavorir els intercanvis llargs i la batalla.

Els dos equips van sumar primer des del rest, moment on es va imposar la pegada de Seve i Tonet IV i la seua solvència per a trobar la llotja i la galeria. El marcador es va posar en 15-5 favorable al trio de Pablo.

Posteriorment, les bones tretes del mateix rest de Barxeta i de Punxa van fer que predominara el joc del dau. I que les pilotades estigueren més repartides entre tots. Ja no va caure cap joc més des del rest i d'ací el desenllaç de 30-10, però els quinzes van estar renyits i hi hagué algun val tombat.

En la Lliga Bankia d'escala i corda, Puchol II, Tomàs II i Guillermo es van imposar per 60-40 a Soro III, Félix i Héctor en partida disputada al trinquet de Xàbia. Els guanyadors pugen al segon lloc, encara que continuen empatats amb Francés, Nacho i Pere, que ara són tercers. Els dos trios han intercanviat les posicions en esta jornada, però la distància es manté.

L'equip de Soro III manté la cinquena plaça gràcies al fet que els seus immediats perseguidors, Genovés II i De la Vega, també han perdut en esta jornada. Això sí, la salvació queda ara un poc més lluny. A 3 punts concretament.

La partida va tindre dues fases. La primera, de clar domini de Puchol II, Tomàs II i Guillermo. Amb 35-15 en l'electrònic, al trinquet hi havia sensació que el duel podia acabar ràpidament. Però la partida es va arreglar i va passar de molt decantada a molt bona.

Amb els dos equips rendint el que poden i saben, les jugades de qualitat es van donar d'una manera nombrosa en els dos bàndols. Fins al 45-40 van remuntar Soro III, Félix i Héctor, però ací es van quedar, encara que van fer suar de valent als seus rivals abans de claudicar.