El Genovés -Punxa, Tonet IV i Néstor- ja és equip de semifinals després de guanyar ahir a Oliva -Vercher, Sanchis i Javi López- per 10-30 al trinquet de Xeraco. Els de La Costera necessitaven véncer, per certificar el seu passe a la següent fase i així també no tindre pressió a l'última jornada. Els ahir blaus no van fallar i viuran la data final amb tranquil·litat per la feina feta.

La victòria d'ahir es va aclarir gràcies a una ratxa de catorze quinzes consecutius del Genovés quan el marcador estava amb 5 iguals. Oliva tenia un val-net a favor seu amb quinzes de Javi López i Sanchis, que començaven a aparéixer a la partida. Tot i açò, el trio de Punxa va voltejar l'electrònic (5-10) amb dues tretes del rest i l'actitud ofensiva i la pressió efectuada per Néstor i Tonet IV. Ambdós pilotaris van ser molt efectius als primers i segons colpejos, ja que les jugades anaven creixent en rapidesa.

A partir d'ací, els blaus van aconseguir dos jocs més amb val-net per certificar el 5-20 amb un Tonet IV imperial des de la seua posició -quatre quinzes seus van ficar el 5-15, així com la força desplegada ahir per Punxa des de la treta.

Amb 5-20 i altre quinze blau, Javi López va trencar la ratxa dels genovesins. Això va despertar al seu equip i dues tretes de Vercher van servir per a donar esperança als seus en ficar el 10-20 al marcador.

Precisament, Vercher va ser l'autor del primer joc d'Oliva ahir. Quatre tretes del de Piles van tombar al Genovés per igualar a 5. Als primers jocs, Néstor va ser protagonista i Tonet IV anava calfant-se tancant quinzes.El joc al rest del Genovés va tractar de parar la treta de Vercher i va funcionar, a excepció del joc que va suposar la igualada a 5.

Els últims jocs es van decantar per als de La Costera, encara que Oliva va disposar del val en dues ocasions amb 10-20 i els blaus al dau. Sanchis va tocar més pilota i López va ser més valent però Tonet IV no els va deixar tancar el joc. Tanmateix, Vercher va traure el braç per soltar canonades però els blaus defensivament no van poder evitar l'ímpetu i les fortes pilotades rivals.

Així, El Genovés suma 13 punts, per les 11 unitats d'Oliva. Els de La Safor se la jugaran el pròxim diumenge davant Villanueva de Castellón, equip que aspira a furtar una de les dues places privilegiades disponibles.