La 45ª edició del Campionat Autonòmic de Galotxa, trofeu El Corte Inglés, repren la seua activitat, tornant a fer sonar la pilota de vaqueta a la major part de carrers de pilota. Un total de huit seran les categories (cinc seniors, altra juvenil, i dues més de femenines) que disputaran les seues primeres partides després del confinament.

En la màxima categoria del torneig, corresponent a la primera de carrer, es disputaran tres interessants enfrontaments. En el primer d'ells s'enfrontaran els protagonistes de la final de la última temporada, el Mobles Guillen Faura i l'Ovocity Marquesat A, el dissabte per la vesprada en el carrer de joc de la localitat del Camp de Morvedre. En la segona eliminatòria seran el Kiwa Quart de les Valls i l'Inmobiliaria Palanca Foios els que lluitaran en el carrer dels primeres per una plaça en semifinals. El Lanzadera Montserrat i l'Ovocity Marquesat B seran els protagonistes de la tercera eliminatòria, i que jugaran el primer acte en el carrer de pilota de Montserrat aquest dissabte. Les partides de tornada tindran lloc el següent cap de setmana.

Pel que fa als juvenils, les formacions de l'Ovocity Marquesat i Lanzadera Montserrat lluitaran per una plaça en semifinals, mentre que el Mobles Guillem Faura i el Quart els esperen ja en semifinals. La divisió de plata viurà aquesta setmana les primeres partides de semifinals, on s'enfrontaran l'Inmobiliaria Palanca Foios amb el Fontaneria Bueno Meliana A; i el Borbotó A amb el Massalfassar A. Les partides de tercera categoria tindran com a protagonistes al Faura B amb el Caixa Popular Godelleta A, en la primera eliminatòria, al Borbotó B i Electrica Vinalesa A, en la segona. Mentre que el Faura C i el Caixa Popular Godelleta B ja estan en semifinals. En quarta A seran un total de dotxe equips els que es jugaran continuar en la competició, mentre que en quarta B ho faran sis formacions.

Pel que fa a la competició femenina, en la categoria A aquesta setmana s'enfrontaran el Meliana amb el Borbotó, sent les xiques de la pedania de Valencia les dominadores en la competició de la modalitat de galotxa. Pel que fa a la categoria femenina B Meliana G rebrà al Massalfassar H n en la primera eliminatòria de quarts. Sent el Lanzadera Montserrat i el Guerrer de Moixent els protagonistes de la segona eliminatòria, que es jugaran altra plaça en semifinals.

El Corte Inglés de Galotxa

Fins a sis categories del Campionat Autonòmic de Galotxa, trofeu El Corte Inglés, faran tornar a la vida als trinquets del nostre territori.

Un total de quinze trinquets acolliran aquesta setmana les partides de la tornada a la normalitat de la competició més important dels clubs de pilota. En la màxima categoria seran sis les formacions que lluitaran per jugar la gran final que tindrà lloc en Massalfassar el primer cap de setmana d'agost. Algimia d'Alfara es un dels favorits, comptant amb David Lostado, Javi Font o Raul entre les seues files. Jugaran la seua primera partida davant de la jove formació d'Onda. L'Odontica Riba-roja A, que tindrà a un clàssic del torneig com es Jesus Manuel, i a una ferma promessa com Mario, jugarà com a local la tornada a la competició davant un equip que coneixen a la perfecció, la veina formació del Caixa Popular la Pobla A. Per últim, el Trinquet de Torrent A i el Manises A, amb els germans Vicent i Salva Cervera, tancaran la primera ronda.

Per a la divisió de plata seran huit els equips que s'enfronten en quarts. El Moixent A jugarà l'anada en casa davant el jove equip de Massamagrell, mentre que el Moixent B ho farà amb el Massalfassar B. Per l'altre costat del quadre serà el Torrent B qui jugue davant el Caixa Popular la Pobla C, sent els protagonistes de l'últim enfrontament el Torrent C i l'Amics de la Ribera.

Ja en tercera categoria Massalfassar C i Xilxes A, Caixa Popular Riba-roja D i Manises B, i Maxim Domenech Alberic amb Lliria seran qui s'enfronten en les primeres eliminatòries, mentre que el Torrent E passa directament a semifinals. Respecte a quarta A seran el Socarrades Campanar, Manises C, Egyptrailer Riba-roja E, Torrent F, Manises D, Massalfassar D, Industa Moncada i Caixa Popular La Pobla D els que lluitaran pel títol. Per últim, en quarta B, ho faran Torrent G, Manises E, Riba-roja F i Torrent D. En la categoria de juvenils independents, els equips que s'enfrontaran per la copa de campions seran els de Torrent I, Carraixet Tavernes Blanques, Riba-roja G, Torrent H i Alfara del Patriarca.