Una nova edició del Campionat Autonòmic de galotxa «Trofeu El Corte Inglés», que serà la número 46, està prenent forma a poc a poc. Aquest any seran quasi 170 els equips participants, repartits en les nou categories de competició en carrer, cinc de trinquet, i sis més corresponents a les categories de promoció. Entre aquesta gran quantitat de categories i equips cal destacar als huit equips que jugaran en primera de carrer: Faura, que defensa el títol guanyat al 2020, Montserrat, actual subcampió, Beniparrell, Foios, Marquesat, Massalfassar, Meliana i Quart de les Valls. També cal tenir en compte a les huit formacions de primera en trinquet: Riba-roja, Algimia d’Alfara, Onda A i B, Massamagrell, Pobla de Vallbona, Manises i Moixent. I per descomptat, les dues categories femenines que comptaran amb un total de nou formacions: Massalfassar, Montserrat, Marquesat, 3 equips de Borbotó, Meliana, Moixent i Tamborí de València.

Com en les últimes temporades, els principals clubs seran els de Meliana, Massalfassar, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Torrent, Borbotó, Montserrat, i aquest any també Castelló. El club de la Plana, al costat de la resta de representants provincials dels clubs d’Almassora, Onda i Xilxes, podran fer en algunes categories grups provincials, amb la principal novetat de jugar també entre setmana.

Està previst que la nova competició autonòmica d’El Corte Inglés s’inicie al mes d’abril, i finalitze al carrer de pilota de Godelleta durant la tercera setmana del mes de juliol. Pel president de l’entitat, José Daniel Sanjuán, «un any més continuem de la mà d’aquesta empresa puntera amb tant arrelament a la Comunitat Valenciana, i ja en van 46 edicions, celebrant unes xifres molt positives de participació en el trofeu degà de la Federació. Malgrat els temps tan complicats que estem travessant seguim junts lluitant per l’esport dels valencians. Esperem que la competició es dispute amb totes les mesures corresponents, però sense perdre gens del seu interès i emoció. Preveiem una recta final molt interessant en totes les categories «.

Pel director regional de Comunicació i Relacions Institucionals d’El Corte Inglés, Pau Pérez Rico, «el compromís d’El Corte Inglés amb l’esport autòcton per excel·lència és ja pràcticament un senyal d’identitat nostra que no podem perdre, més quan aquest any 2021 es compleixen els 50 anys de la nostra arribada a la Comunitat Valenciana, amb la inauguració d’el Corte Inglés de Pintor Sorolla. Entenem que els patrocinis esportius de llarg recorregut com aquest són els que generen més satisfaccions per a ambdues parts i, a el mateix temps, són capaços de beneficiar generacions d’amants de la pilota valenciana i a la societat en el seu conjunt .