Pilota a l'Escola completa un nou any de creixement

Més de 65.000 estudiants de les diferents etapes acadèmiques han participat en el curs 2023/24 en el programa de la Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport de la Generalitat desenvolupat per la FPV

Gran foto de família al trinquet de Castelló en la primera Trobada de Primaria de Pilota a l'Escola del curs.

Gran foto de família al trinquet de Castelló en la primera Trobada de Primaria de Pilota a l'Escola del curs. / FEDPIVAL

FEDPIVAL

La Trobada de Primària de Pilota a l'Escola 2023/24 celebrada a Alcoi dijous passat 6 de juny va posar fi a la XVIII edició del programa de la Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana, a través de la Direcció General de l’Esport, desenvolupat per la Federació de Pilota Valenciana.

El programa ha comptat per al curs que està a punt de finalitzar amb més de 65.000 alumnes de prop de 950 centres educatius dels diferents nivells acadèmics: Primària, Secundària i Cicles Formatius.

Per províncies, una mica més de la meitat pertanyen a València (33.500), seguida d'Alacant (21.500) i Castelló (10.000).

Primària

En l'etapa de Primària han participat un total de 37.192 alumnes i 763 centres. La província de València ha involucrat a quasi 19.000 xiquets i xiquetes, pels 13.000 d'Alacant i els més de 5.000 de Castelló.

Un moment de la Trobada de Primària de Pilota a l'Escola 2023/24.

Un moment de la Trobada de Primària de Pilota a l'Escola 2023/24. / FEDPIVAL

Enguany han sigut 10 les Trobades de Primària de Pilota a l'Escola celebrades per les tres províncies de la Comunitat Valenciana.

Castelló de la Plana i Massalfassar, en dues ocasions, Callosa de Segura, Silla, Canals, Tavernes de la Valldigna, Alcoi i Benidorm han reunit a més de 6.500 alumnes i alumnes de 4t de Primària, pertanyents a 180 centres educatius.

Secundària

Referent a Secundària, la participació ha sigut de 27.224 xics i xiques, de 165 centres educatius. Més del 50% pertanyien a centres de la província de València; Alacant va inscriure a 8.250 i Castelló, a 4.650.

D'ells, 1.765 alumnes i alumnes van participar en la fase de competició, repartits en 353 equips de 57 centres educatius.

En la fase final de la competició d'aquesta etapa de Secundària, celebrada en el trinquet d'Ontinyent, es van donar cita 165 xics i xiques de 15 centres educatius, també corresponents a les tres províncies de la Comunitat.

Enguany han sigut 10 les Trobades de Primària de Pilota a l'Escola.

Enguany han sigut 10 les Trobades de Primària de Pilota a l'Escola. / FEDPIVAL

L'IES Doctor Luis Simarro Lacabra de Xàtiva, en la competició del primer cicle de Secundària, i l'IES Els Foies de Benigànim, en el segon cicle, van presentar als equips més destacats de cada categoria.

Cicles Formatius

Quant a l'àmbit acadèmic dels cicles formatius, van ser 405 els i les joves i 15 els centres educatius participants.

La fase final va congregar a 120 alumnes de 7 centres educatius en el Poliesportiu Municipal de Massalfassar. En aquesta ocasió, l'IES Gregorio Maians d'Oliva va ser el més destacat.

Un any més, el programa Pilota a l'Escola, gràcies a la col·laboració entre la Generalitat, la Federació i els centres educatius, ha oferit uns excel·lents resultats i ha acostat el nostre esport a xiquets i xiquetes, adolescents i joves que han tingut l'oportunitat de conéixer de prop la pilota valenciana i enamorar-se d'ella.