Els imprescindibles

Els imprescindibles

Els imprescindibles

RÀBIA

Sebastià Alzamora (Llucmajor, 1972) ha escrit una colpidora història sobre la violència de l’ésser humà. Una novel·la breu que parteix de la vivència personal de l’autor al voltant de la mort de la seua gossa. Un dels èxits literaris de l’any.

EL DIT DE DÉU

Raquel Ricart (Bètera, 1962) ens ofereix la seua novel·la més agosarada i personal Un joc de narradores i una reflexió sobre l’escriptura que la consagra com una de les millors novel·listes de parla catalana.

MATER

Martí Domínguez (Madrid, 1966) ha guanyat el Premio Proa de Novel·la 2022 amb aquesta distòpia al voltant de la maternitat. Un novel·la molt pròxima a George Orwell i Aldous Huxley que mostra la consciència i la llibertat individual front al totalitarisme i la uniformitat.

LES ALTURES

Sebastià Portell (Ses Salines, 1992) s’apropa a la vida i l’obra del pintor, escultor i gravador Ismael Smith. Una novel·la coral des que mostra diferents punts de vista sobre aquest creador català genuïnament queer. Una reflexió sobre l’èxit i la decadència.

DESPRÉS DE MAIG, ABANS DE L’ESTIU

Jovi Lozano-Seser (Ondara, 1979) ha guanyat el Premi Enric Valor de Novel·la amb aquesta novel·la ambientada a la comarca de la Marina Alta. La història d’una infermera que lluita contra la pandèmia. Un relat sobre l’amistat i la tornada a les arrels.

LA MERLA BLANCA

El Premi Teodor Llorente de Novel·la 2022 és un relat policíac trepidant sobre la corrupció a la ciutat d’Alacant, les carreres de motos a la Carrasqueta i l’abús de poder. Juli Martínez Amorós (Novelda, 1975) ha creat un nous Sherlock Holmes i Watson a la valenciana.

MIREIA

Premi Lletraferit 2022, Purificació Mascarell (Xàtiva, 1985) ens fa una aproximació al relat de trets gòtics amb aquesta Mireia. Una història a dos temps que reflexiona sobre la femme fatale, la bogeria i la passió.

GUILLERIES

Ferran Garcia (Vic, 1971) ha escrit un dels èxits de l’any amb 5 edicions des de que va apareix el passat mes de febrer. Una història de bandolers a la Plana de Vic. Un relat trepidant que revista el western, un gènere poc conreat a casa nostra.

FUSTA DE CARRASCA

Manel Alonso Català (Puçol. 1962) torna a la narrativa amb la seua novel·la més íntima. Una història sobre una família emigrant a la comarca de l’Horta. Una història sobre els orígens, l’adaptació a la nova cultura i una reflexió sobre el dolor i la perduda. La millor novel·la Manel Alonso Català i una de les millor novel·les valencianes de l’any.

TOT PASSA BAIX

Primer poemari de Teresa Pascual (Grao de Gandia, 1952), després d’haver publicat fa dos anys la seua Poesia reunida. Un poemari de maduresa que reflexiona sobre el temps, sobre el instant i les petites coses. Una de les nostres poetes essencials.

SER PERSONA. DIARI DE L’ESCRIPTOR ALS 50 ANYS

Nova aportació dietarística de Joan Garí (Borriana, 1965). Els 50 anys com a punt d’inflexió. Diari de l’any 2015: reflexió sobre el paisatge, els llibres i els fets quotidians sense abandonar les provocacions literàries.

A CASA. DIARI GRÀFIC DEL CONFINAMENT,

Premi Internacional d’Àlbum Il·lustrat Ciutat de Benicarló i Premi al Llibre Millor Editat de la Generalitat Valenciana. La casa, els objectes quotidians... La llar com a lloc de refugi és l’univers que plasma l’il·lustrador Goyo Rodríguez (Burgos, 1975) en aquest peculiar dietari de pandèmia.

FUSTER INSTANTANI

Aportació a l’any Fuster de Josep Ballester (Alzira,1961). Una invitació a la lectura i relectura de l’obra de l’escriptor de Sueca. Un Fuster discontinu, àgil, lúcid. Un Fuster instantani, soluble i omnívor.

ACTES IMPURS/AMADO MIO

Amb motiu del centenari de l’escriptor, cineasta i intel·lectual italià es recuperen aquestes dues novel·les breus amb la traducció de Joan Navarro (Oliva, 1951). Dos textos vibrants sobre l’amor i el desig.

DENTS DE LLET

Torna l’escriptora serbonosniana Premi de Literatura Europea 2020 per Atrapa la llebre. Ara ens ofereix un recull de relats breus sobre la infantesa i l’adolescència que han sigut traduïts, tant al català com al castellà, pel valencià Pau Sanchis Ferrer (Pobla de Farnals, 1978).

ELS MEUS CABELLS

Primera novel·la traduïda al català d’aquesta escriptora luandesa, Premi Oceans i Eça de Queiroz. Una novel·la que barreja memòria, imaginació i critica social amb humor. Un llibre que parla de feminisme, racisme i africanisme. La traducció és de Sebastià Bennasar (Palma, 1976).

Suscríbete para seguir leyendo