Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Vicent Borràs presenta a Xàtiva la novela que va guanyar el premi Blai Bellver

L'escriptor d'Algemesí Vicent Borràs presentà ahir «Primavera encesa», Premi Blai Bellver de Narrativa, en la gala literària dels Premis Literaris Ciutat de Xàtiva, que tingué lloc a l'antic convent de Sant Domènec de la ciutat. En el mateix acte, es presentà també l'obra guardonada amb el Premi Ibn Hazm de Poesia, «Les sabates i altres poemes», d'Isabel Robles Gómez. Aquests guardons estan dotats amb 9.000 euros en la categoria de narrativa i 4.000 euros en la de poesia.

En «Primavera encesa» tot comença quan les mirades d'Àngel i de Nada es troben enmig d'una multitud d'estudiants perplexos davant les porres i el soroll, intimidats per l'helicòpter de la policia que sobrevola els seus caps. Són mirades carregades de reivindicació i de por, però també d'emoció i, sobretot, de futur. La «primavera valenciana» acaba d'esclatar, prompte es produiran les càrregues policials que ?lluny de silenciar la veu d'uns joves que protestaven per les retallades en educació? van ser el germen d'un episodi colpidor que va sacsejar la consciència social per tal de reclamar canvis.

Vicent Borràs és un representant significatiu de la narrativa valenciana actual. És llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat de València i professor de Llengua i Literatura en un institut de secundària i batxillerat. Ha rebut diversos guardons, com el Premi Fundació Bancaixa.

Compartir el artículo

stats