Estareu amb mi que la higiene personal és un costum saludable i que cal inculcar als nostres fills o filles. Els diguem contínuament que cal llavar-se les mans abans de dinar o de sopar, que quan fem exercici o practiquem algun esport cal dutxar-se, i que cal rentar-se les dents. Alguns de nosaltres encara practiquem l´art d´escurar, altres prefereixen posar el rentaplats o la rentadora.

La gent respecta els hàbits higiènics, per evitar infeccions i per tindre sempre un aspecte net i saludable.

Fins ací, tot sembla clar i net. Ara bé, en aquesta ocasió la meua reflexió es basa precisament en els mateixos principis saludables i higiènics però fa referència al nostre sistema de recollida del fem. I la pregunta que em faig és la següent, oberta a l´opinió pública i al debat: Per què no es renten, es desinfecten o es canvien periòdicament els contenidors de fem que estan molt bruts i trencats i que tots els dies arrepleguen les nostres deixalles? Per parlar només dels contenidors verds destinats als residus sòlids, del fem.

Estem aprenent a mantenir neta la ciutat però els contenidors, de vegades, estan més bruts que el que contenen.

Esta vegada no vaig a parar-me a contar contenidors, no és una baralla de cartes, si són 4, 16 o 52. La majoria d´ells trencats, i no un badall. Trencats, per a canviar, perquè les bosses, se n´eixien pels forats negres que tenen alguns contenidors. Estan tots bruts. No han vist l´aigua ni el sabó mai. L´ajuntament no diu res al responsable, encara que estiga al contracte. Per a què gastar-se diners en la seua neteja? Desinfectar-los per a què? -ha de pensar l´empresa de torn.

L´Ajuntament de Carcaixent ha d´exigir-li a l´empresa que porte a terme aquesta llavor de manteniment. En cas contrari un sistema que va funcionant, per la inoperància del Partit Popular, acabarà tirant-se al fem.

Recentment aparegué en premsa el conflicte provocat entre l´Ajuntament i l´empresa de la concessió de la recollida de fem a Carcaixent. A les clàusules del contracte hi ha un apartat en el qual se li exigeix a l´empresa que pose a punt els contenidors, que els netege periòdicament, que els canvie, que els retole correctament sense faltes d´ortografia, per identificar el que han de contindre. Això és el mínim.

La ciutadania ho demana, pel bé dels seus fills o filles als quals ensenyen a què es llaven tots els dies i vagen asseats pel carrer. I ara resulta que uns contenidors, que poden transmetre infeccions, es deixen de netejar, encara que fan molt mala olor a l´estiu o a l´hivern.

La neteja és cosa de tots i no es fa sola. Gràcies ciutadans.

Ban simulat: De part de la senyora alcaldessa es fa saber que els ciutadans de Carcaixent han de pagar periòdicament l´alt rebut del reciclatge sense protestar. Que han de mantindre nets els contenidors assignats de per vida, que els cuiden, que els renten i els donen menjar tots els dies, baix multa de quedar-se la bossa de fem a sa casa una temporadeta.