Lamente profundament que el plec de condicions que havíem preparat des del departament de Medi Ambient per a la contractació del fem no eixira endavant en el Ple del dijous. És una llàstima perquè s´ha treballat de valent, que evidentment és la meua feina, però a més a més, recull la veu de la ciutadania a través de les enquestes que férem, en les que expressen allò que pensen que podia millorar, i així ho hem traslladat al plec.

M´he sentit trista per l´actitud dels polítics que han votat en contra, tant companys en l´equip de govern com en l´oposició, i han impedit que esta proposta arribara a bon terme. Només els puc dir que la Política els ve molt gran, ja que la qualitat principal que ha de tindre un polític és escoltar al ciutadà com vaig fer jo per elaborar el plec, que tant PP com Compromís tombaren. A més dels dos membres en els Grups No Adscrits.

Ací el que ha passat és que estos polítics s´han passat «pel forro» l´opinió de tots els ciutadans. De tots els que amb la seua participació feren possible dissenyar una contractació més beneficiosa per al poble. Des d'ací demane disculpes a tots els ciutadans implicats en este projecte, ja que no he pogut traure-ho endavant, malgrat la il·lusió en la qual ho vaig preparar. I aprofite també per agrair als tècnics el seu treball i la implicació en este plec.

Possiblement els que s´oposaren ja ho tenien tot arreglat i tot parlat, com així pareixia en el torn d'intervencions, en el qual va haver-hi molta complicitat entre PP i Compromís. Eixe enteniment, no és tan estrany, ja que els nacionalistes han pactat amb el PP on ha fet falta per seguir xuplant del pot a qualsevol preu. A Sueca, ja ho feren de 1999 a 2003, i hui en dia governen junts a Almussafes.

No puc amagar que em va decebre molt la falta de suport dels meus companys en l´equip de govern. I sobretot, ha sigut una llàstima, perquè estic convençuda que he fet un bon plec de condicions. Un plec que únicament obria un procés perquè es presentaren les empresses interessades, no es tractava d'adjudicar res a ningú, en un concurs lliure i obert per a tots.

Lamente que un plec en el qual ens estalviem diners i tenim més avantatges, es vote en contra per qüestions polítiques i electoralistes. Un plec totalment legal, visat pel secretari, per l'interventor i pel tècnic de Medi Ambient, els quals donaren el seu vistiplau.

No és excusa, que queden 80 dies per a eleccions, i que ja ho decidirà el nou govern entrant. Un Ajuntament no pot parar fins a l'últim dia. Gestionar els últims tres mesos no és fer electoralisme.

Em sap molt greu que una cosa que han demandat molts veïns, com és el problema dels excrements dels gossos, que anàvem a intentar solucionar amb eixe plec, igual que donar visibilitat als comerços en llevar-los de davant dels aparadors els contenidors, i eliminar els sorolls a la nit, es quede en no res.

Per últim, agrair el vot favorable de Carlos Ramírez, que va ser l´únic regidor del PP conscient del benefici que reportava per als veïns. També el de l'alcalde, Salvador Campillo (GISPM) i la regidora del seu partit, Josefa Juan, que demostraren sensatesa a l´hora de votar. Esperem que els ciutadans ens donen la seua confiança en maig de 2015, i puguem posar en marxa eixe projecte de futur per al poble de Sueca. Manoli Egea, regidora de Medi Ambient de l´Ajuntament de Sueca