Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Opinión

Nou govern a Alginet

El passat dia 13 de juny el PSPV-PSOE va donar suport a l'elecció de Jesús Boluda com alcalde d'Alginet. Ho férem després d'arribar a acords programàtics i de governabilitat. Aquest acord va tindre el vistiplau de tots els partits que participaren de les negociacions (Compromís, PSPV, Cercle Idea i Gent d'Alginet). Immediatament després de què Compromís aconseguira l'alcaldia començaren a trobar defectes a allò que ja havien acordat, demostrant així la poca fiabilitat de la seua paraula i posteriorment trencant per complet l'acord.

Des del PSPV desitjàvem que aquesta opció de govern funcionara, per aquest motiu proposàrem nombroses alternatives amb l'objectiu d'aconseguir un consens, però sols obtinguérem falta de voluntat per a trobar solució per part de Compromís. Algunes de les propostes del PSPV a la taula de negociacions són: gratuïtat de llibres per a la població escolar, posar en funcionament la desnitrificadora, establir un pla d'ocupació i formació per combatre l'atur local i la creació de la regidoria de participació ciutadana oberta.

Considerem que, per garantir una bona gestió, és necessari tindre un regidor o regidora dedicat a temps complet per a l'àrea d'obres, urbanisme i serveis municipals, i un altre a mitja jornada per a atendre els serveis socials, degut a la càrrega de treball i la responsabilitat que comporten. No hem demanat que foren els regidors del PSPV els que adquiriren aquesta responsabilitat o alliberació, sinó que proposàrem a la resta de partits que assumiren els anomenats càrrecs, els quals rebutjaren la proposta perquè ells personalment no podien fer-se càrrec i argumentaren que si un altre ho feia podia rendibilitzar políticament la regidoria. En cap moment consideraren el benefici del poble, sinó el seu propi.

Ara sembla que hi ha un altre acord entre Compromís i Sd'A. Quan conegam el contingut del mateix veurem si Compromís i Boluda accepten la forma de gestió que ens han negat al PSPV, la qual inclou a regidors/ores alliberades treballant per als seus veïns i veïnes. Aleshores, ens donaràn la raó en què tot el canvi es deu a l'egocèntric comportament de no cedir un any l'alcaldia per entendre que «no tenim legitimació per a fer-ho» i ho diu Boluda, que ha estat alcalde tres anys amb un sol regidor. Curiosa forma d'entendre la legitimació. Des del PSPV seguirem treballant per un poble amb futur i benestar.

Compartir el artículo

stats