Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

govern del recanvi

govern del recanvi

Ja ho vaig dir el primer dia, Marta anava a encapçalar un govern del «recanvi», no un del canvi. I així és, en molts temes actua a nivell pràctic com el PP.

Al plenari de setembre, l'alcaldessa tingué dues intervencions lamentables que l'allunyen definitivament de nosaltres. En les dues utilitzà el torn que la llei li concedeix com a alcaldessa per a parlar en nom del PSOE i no del govern. I no fou per error, sinó per càlcul estratègic. Fins i tot en el tema de les processons el seu partit renuncià a intervindre per a que ningú li contraargumentara. Ho féu ella al final, quan no se li pot contestar. Amb això demostrà que no està a l'altura de la seua responsabilitat.

Però el pitjor no fou això. Baix la bandera de la «tolerància», s'atreví a qualificar-nos, per proposar no autoritzar el bou embolat i no subvencionar els bous al carrer, de sectaris. Sí, eixa mateixa alcaldessa que anà a corre-cuita a encapçalar una manifestació a favor de la tauromàquia, que se celebrava a la mateixa hora que altra de signe contrari. Això, pel que sembla, no és sectarisme. Presidir un espectacle on es maltracta un animal, tal i com fa ella, tampoc. Curiosament, el contrari, el que nosaltres defensàvem, sí. Pura hipocresia. El recanvi segueix el mateix argumentari que el PP en la legislatura anterior.

Jo sóc sectari, sí, sóc del sector de persones que volen que no es maltracte als animals, dels que pensen que els diners de tots no han d'anar a eixe tipus d'activitats. Millor estar en eixe sector que en el sector que ella milita, el que autoritza a posar boles de foc a un animal, el que es diverteix presidint un maltractament d'un animal. Tots dos estem en un sector, però tinc clar quin és el que defensa valors positius, progressistes i de futur. I no és el seu.

No contenta amb eixe tipus d'atacs volgué, a més, nadar i guardar la roba. Anuncià que es reuniria amb la penya taurina -no amb els animalistes, clar- per consensuar el tema, i aclarí que els demanaria no fer bou embolat! Ara? I en tot l'any que duia d'alcaldessa no havia tingut temps per a reunir-se? Curiós plantejament que no demostra altra cosa que una por a assumir responsabilitats. Si no vol prendre eixa sèrie de decisions, no haver acceptat el càrrec.

Semblantment actuà amb el tema de l'assistència a la processó del barri del Carrascalet. Encara tinc en la meua ment la imatge de 2011 quan negociàrem tots tres partits la primera moció sobre el tema. Nosaltres defeníem que, per ser un barri tradicional amb identitat pròpia, calia també assistir a eixa processó. La nostra proposta no eixí endavant i pactàrem assistir sols a les patronals. Recorde ben bé com fou ella qui va dir «per mi jo no assistiria a cap».

El ple té la potestat de regular democràticament en quins actes religiosos estarà present com a corporació i en quins no. I lògicament és ella qui deu vetllar pel compliment de les resolucions plenàries. Però no, a l'alcaldessa li dóna igual que regulem eixa presència institucional, que cadascú faça el que vulga! Té la barra de dir-ho en plenari, i a més posant-se de perfil en un tema en que ens demanaren ajuda. L'equip de govern es posà en contacte amb nosaltres per ampliar l'acord inicial de dos a tres processons. La mateixa alcaldessa em demanà a través de whatsapp que els tres partits posàrem al facebook un mateix text explicant-ho. Però ara, quan arriba el ple juga a la falsa neutralitat i pretén desacreditar-nos tant a nosaltres com a EU utilitzant, novament, l'argumentari del PP. I això ho fa una alcaldessa que en 2015 criticà als que van a les «processons sols quan són concejals perquè han de puntuar davant el seu electorat més conservador», una alcaldessa que passa de dir en 2011 que no aniria a cap processó, a dir, en 2016, que anirà a les qui li ho demanen. Nosaltres hem mantés en 2016 el mateix criteri que en 2011, un sòlid i raonable, ella no pot dir el mateix, sembla que ara vol «puntuar davant el seu electorat més conservador».

Amb una alcaldessa-penell, que utilitza l'argumentari populista de l'anterior alcalde poc hem avançat. Dissortadament el recanvi ha eixit de mala qualitat. Però si això és penós, encara ho és més que el seu soci de govern, amb qui tenim molts punt en comú, després del plenari passat no li haja dit, fins ací hem arribat. Els que podien ser canvi, han decidit ser recanvi.

Compartir el artículo

stats