Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Jesús Martí I Ballester i Carcaixent

Jesús Martí I Ballester i Carcaixent

El passat 31 d'octubre, moria a Terol als noranta-quatre anys d'edat el sacerdot valencià Jesús Martí i Ballester, que va ser rector de la Parròquia de l'Assumpció de la Mare de Déu de Carcaixent (1966-1971). El cardenal arquebisbe de València, Antonio Cañizares, a qui l'unia una amistat fraternal des del seu pas per Sinarques, va presidir la missa exequial en la seua parròquia natal, el dia 2 de novembre.

Mossén Jesús Martí i Ballester va nàixer a València-Carpesa el 5 de novembre de 1921, fill de Jesús Martí i Concepción Ballester. Cursà els seus estudis eclesiàstics sempre amb beca del Seminari Metropolità i de la Caixa d'Estalvis, que més tard culminà a la Universitat Pontifícia de Salamanca (1950) i a la Facultat del Nord d'Espanya (Vitòria). També realitzà un curs intensiu de cant gregorià al Monestir de Montserrat. Fou ordenat sacerdot a Sogorb (Castelló), el 31 de maig de 1947. Ha exercit els càrrecs de professor, prefecte i organista dels seminaris de València i Sogorb, rector de Sot de Ferrer, arxipreste de Montant i encarregat de la Font de la Reina (Alt Millars); d'Andilla, la Pobleta, Oset, Calles i Sinarques a València; consiliari comarcal de l'Acció Catòlica a Xelva. Predicà a la Gran Missió de Barcelona (1961) i fou qualificat apte a les oposicions a canonge magistral de la Catedral de València (1961). Fundà la Parròquia de la Preciosíssima Sang de València (1961). Prengué possessió del rectorat de Carcaixent el 13 de novembre de 1966 fins a l'11 d'octubre de 1971. Exercí el magisteri com a professor de l'Escola Universitària del Professorat Eugeni d'Ors, de Barcelona, i el vicariat de la Parròquia de Sant Pancraci Màrtir de la mateixa ciutat. Fou director espiritual de l'Institut d'Ensenyança Mitjana de la Companyia de Santa Teresa, de Barcelona... i fundador de la institució secular Amor y Cruz (1962)? És autor de nombrosos llibres generalment d'espiritualitat (Oblación carmesí, Amor y Cruz. Ideario, Estilo, San Juan de la Cruz, noche oscura leída hoy, Las moradas de Santa Teresa leídas hoy, Cuatro niveles de oración de Santa Teresa leídos hoy, Vida de Santa Teresa leída hoy, Camino de Santa Teresa leído hoy, Teresa de Jesús nos habla hoy, Teresa de Jesús escribe cartas hoy, Escucha, Israel. Homilías A-B-C..). Col·laborador a les revistes: La Vida Sobrenatural (Salamanca), Teología Espiritual (Facultat de Teologia de València), Ecclesia (Madrid), Contemplare (València), Mater Purísima (Palma de Mallorca), Surge (Vitòria), Claune (Madrid), Papers del Canyamelar...

El rector i el Consell Pastoral de la Parròquia de l'Assumpció de Carcaixent s'unixen en oració amb els seus familiars i amics, i van convidar tots els feligresos a la missa que pel seu etern descans se celebrà ahir, dia 12 de novembre, a les 7:30 hores de la vesprada, en la mencionada Parròquia.

Compartir el artículo

stats