Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Inversions per recuperar

Un riu de despropòsits i greuges contra els valencians i les valencianes. Això sembla ser una vegada mes la proposta de pressupostos generals de l'estat del 2017 del Govern de Rajoy. A més de la desconsideració permanent ara i adés dels Governs d'Espanya a l'hora de finançar justament i solidàriament a la Generalitat, perquè, ens trobem davant d'una inversió de l'estat que ens discrimina, i ens deixa a la cua del fiançament per càpita comparativament amb la resta de les comunitats autònomes.

Seixanta-cinc euros menys per habitant, sent la mitjana en Espanya de 184??, nosaltres els valencians anem a rebre 119?. Aquestes dades objectives tenen moltes vessants per a l'anàlisi i la reflexió. A les Comissions Obreres ens preocupa i tanmateix ocupa la nostra permanent reivindicació de cara a la protecció social de les persones, i especialment als treballadors aturats i aturades de llarga durada que han esgotat la prestació per desocupació. Doncs bé, també altres col·lectius especialment colpejats per la crisi-estafa són objecte i referents de l'acció sindical de la nostra organització són els joves que no hi troben un lloc de treball decent per a emancipar-se i, així, poder mamprendre un projecte de futur en la seua terra. Ho dic perquè sense possibilitats de recursos minvaran greument les polítiques actives d'ocupació que s'ocupen de la formació, orientació i la inserció laboral dels treballadors i les treballadores aturats, i els serveis bàsics als ciutadans. Cal recordar que a la comarca de la Ribera estem per sobre del 20% d'atur registrat, i que els contractes laborals que es formalitzen en els darrers anys la majoria el 95% són temporals front al 4% de fixes, i creix la contractació a temps parcial especialment entre les dones. Esta clar que amb aquestes dades sociolaborals la crisi segueix ací.

Sense recursos per a la formació i acreditacions de noves capacitats professionals que cada dia exigeix més el mercat i les empreses, difícilment els aturats majors de 50 anys i els joves amb graus de formació professional i titulacions superiors trobaran una oportunitat per a retornar-li a la societat els guanys de la seua preparació. Cal fer valdre el darrer Acord Territorial per l'ocupació de la Ribera on participem CCOO-UGT-Empresaris i el Consorci de la Ribera¡. Hem d'eixir al carrer i reivindicar allò que ens meresquem.

Compartir el artículo

stats