13 de agosto de 2017
13.08.2017

Planificar quan s'acaba el contracte

13.08.2017 | 04:15

D e la mateixa manera que quan un medicament deixa de finançar-se públicament disminueixen les vendes, quan un Centre de Salut es tanca parcialment o es restringeix l´accés públic, decauen les demandes assistencials de l´entorn; és obvi i evident.
Limitar o restringir les consultes en les zones turístiques ocasiona que la ciutadania busque vies alternatives per resoldre els seus problemes de salut. I quin és el resultat?: massificació del Centre de Salut, en aquest cas, de la Diagonal de Cullera i desprestigi de la Sanitat Pública. I, aprofitant que s´acaba el negoci, donar-li la culpa a la Conselleria per no deixar-li les mans lliures a l´empresa perquè faça i desfaça. Açò fa bo el sil·logisme de Rajoy: «Cuanto peor mejor para mi, el suyo beneficio propio».
Ribera Salud no deixa de sorprendre´ns amb els seus raonaments i accions sempre interessades. La darrera ocurrència -a 8 mesos de finalitzar el seu contracte-  és que elaborarà un estudi de les necessitats de l´Hospital de La Ribera de la població i dels consultoris de la comarca per a programar la Sanitat fins 2028. Podem preguntar-nos:  fins ara, com han gestionat la Sanitat?. A colp de «flexibilitat», obrint i tancant en base a pressions o estudis de mercat que ells solament controlen en base als raonaments econòmics de l´empresa. Precisament, en base als seus estudis, que ningú no coneix, han llevat metges d´urgències en algunes zones bàsiques, o han volgut eliminar places d´aparcament públic en el pàrquing de l´Hospital.
L´estudi sanitari s´hauria d´haver demanat junt amb el plec de clàusules administratives amb motiu de l´adjudicació en el seu dia de la concessió, i poder avaluar-ne els resultats. Però no, és ara quan Ribera Salud, en una clara jugada d´interès comercial i tenint clar que no va a renovar la concessió, declara que va a elaborar l´estudi a 10 anys vista. Com sempre, intentarà magnificar els seus resultats per deixar a la Sanitat Pública en dubte, com està fent darrerament als panells informatius a l´hospital que encara manté amb notícies i articles tendenciosos on es desprestigia la Sanitat Pública i es feliciten repetidament per la seua Gestió Privada, per no citar també la difusió gratuïta per tots els centres d´una revista pròxima a l´empresa on ocupen les primeres pàgines noticies negatives sobre la Conselleria de Sanitat.
Amb aquestes intencions, una empresa privada que maneja informació confidencial i sensible en base a una delegació de funcions tants anys per part de l´administració sanitària, obtindrà els elements de judici necessaris per a competir amb altres empreses del sector o, inclús, litigar amb la pròpia Conselleria en tots els processos judicials que te oberts, que en son uns quants.
La Plataforma per la Defensa de la Sanitat Pública entén que aquesta darrera ocurrència de voler planificar la nostra Sanitat Pública per als pròxims 10 anys respon més a l´ autobombo a que ens te acostumats Ribera Salud, en un intent de mostrar la seua pretesa bondat comercial en la gestió de la nostra Sanitat. Una bondat comercial que lliga poc amb el comportament deslleial que està tenint la empresa amb la Sanitat Pública. I és curiós que Ribera Salud no ha esperat a l´estudi ni a cap pla estratègic per posar un datàfon en Cullera i poder facturar tot el que no podria facturar mitjançant el seu sistema informàtic. Però, clar, el negoci és el negoci.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Más información

Enlaces recomendados: Premios Cine