Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Per un carcaixent més cívic

Per un carcaixent més cívic

El civisme pot tindre moltes accepcions, una d'elles és l´actitud de respecte i tolerància davant els principis i normes que regeixen la nostra vida en comunitat. Tot i que moltes vegades no ens n'adonem, el civisme és una virtut que tots els ciutadans tenim el deure d´exercir diàriament utilitzant unes regles de conducta positives per al conjunt de la societat, contribuint amb açò a la reflexió i al debat assossegat i contrastat de diferents formes de viure i, sobretot conviure, en societat, totes elles englobades dins d´un marc democràtic, tolerant i inclusiu que servisca per construir una societat més cohesionada i solidària.

El civisme ha d'actuar com a motor de canvi d´una societat que després d´una pèrdua progressiva dels valors ètics, es regeix per l´individualisme front al benefici col·lectiu. On ha quedat el nostre proïsme? I escoltar amb respecte i atenció l'opinió de l'altre i intercanviar parers sense cap tipus de desqualificació i/o insult?

«El que no vulgues per tu no ho vulgues per ningú». A les nostres mans està alçar-nos cada matí i no veure desperfectes en el mobiliari urbà i en els bens públics causats pel divertiment d´alguns, no veure com propietaris d´animals els abandonen o no arrepleguen els seus excrements, no veure com la pròpia ciutadania embruta la via pública havent-hi papereres al seu abast, no causar sorolls i molèsties innecessàries o no veure com certs punts del nostre municipi s'han convertit en abocadors d´enderrocs i trastos quan tenim un ecoparc i un servei d´arreplega públic i gratuït. Aquests comportaments, impropis d´una societat moderna com presumim ser, impliquen un cost econòmic elevat per a les arques municipals i una imatge realment dolenta de la nostra ciutat. Hem de ser responsables, la qual cosa implica estar compromesos amb uns interessos que no son estrictament individuals, que son comuns, i que ens afecten directament com a poble.

Per tant, és deure de les administracions prestar els serveis adients per tindre un adequat ornat de la nostra ciutat afavorint les actituds cíviques, però també es un deure ciutadà assumir la seua responsabilitat. Tots podem ajudar a crear una societat de la qual sentir-nos orgullosos, on la convivència quotidiana siga pacífica, amable i agradable. Nosaltres, des de Reiniciem, ho tenim clar, per això continuarem realitzant des del govern municipal accions i campanyes encaminades a fomentar actituds cíviques, utilitzant la tolerància i la responsabilitat com a pilars d´aquestes accions. Si respectem les coses que son de tots, les podrem gaudir quan les necessitem.

Entre tots hem de bastir el Carcaixent cívic del futur.

Compartir el artículo

stats