Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Un any al govern de carcaixent

Ara fa un any, el col·lectiu Reiniciem entrà a formar part de l'equip de Govern de l'Ajuntament de Carcaixent que fins aleshores estava composat únicament per Compromís.

Aquest pacte va vindre precedit d'un temps de col·laboració entre les dues formacions en temes puntuals com van ser, entre altres, la confecció de l'ordenança municipal d'animals, la implantació de panells de lliure expressió, la reubicació de l'Oficina Municipal d'Información al Consumidor al Mercat Municipal, la reivindicació en la construcció de l'accés a l'autovia o la reestructuració de l'empresa municipal Procarsa...

També va influir l 'entrada al Govern municipal les semblants propostes programàtiques entre els dos col·lectius o la línia política que duia a terme Reiniciem; enfocada a una clara voluntat de construir en benefici de la ciutadania. Línia que res te a veure amb l'estil polític dels partits que estaven i estan instaurats en el, no pel no, sense cap tipus d'alternativa. No obstant, pactar i governar conjuntament no vol dir que s'ha d'estar d'acord en tot amb el que fa el teu soci de govern. Evidentment, i com no pot ser d'altra forma, existeixen diferències.

Diferències en qüestió de prioritats, diferències en el ritme de treball o diferents posicionaments a l'hora d'afrontar determinades qüestions. No obstant, això s'esmena parlant i debatent els assumptes on discrepem amb l'objectiu primordial d'anteposar sempre el benefici ciutadà. Per això aquest pacte va ser dut a terme sense cap tipus de «cambalache» polític, amb una gran generositat mostrada pel nostre col·lectiu, sense demanar diners, favors o «enxufes» a canvi. Fets palpables que sols fan que demostrar que Reiniciem compleix amb la seua paraula d'estar en política per treballar en benefici de la ciutadania i no per interessos personals.

Des d' aleshores, ha segut un any intens, amb una enorme càrrega de propostes encaminades a capgirar molts temes que havien quedat en l'oblit i ficar-ne sobre la taula de nous. Podem dir que Carcaixent es capdavantera en benestar animal, destinant recursos i realitzant polítiques animalistes que mai s'havien fet fins ara.

S'ha introduït en el debat polític la memòria històrica o s'ha ficat en valor un tema com és la recuperació del patrimoni etnològic, principalment els forns de calç. Així, també cal destacar el treball que s'està realitzant en la reestructuració del servei de neteja viària, la implantació de nous mètodes de millora de la salubritat al municipi o les campanyes de major civisme ciutadà en diversos aspectes urbans.

Tot açò sempre encaminat a prestar el millor servei possible al ciutadà, tenint en compte els recursos limitats amb els que comptem; i com no pot ser d'altra forma, atenent a les queixes, peticions o suggeriments veïnals de la forma més ràpida i eficaç possible.

No obstant, ni molt menys ens conformem amb tot açò, tenim en ment continuar treballant de valent per realitzar més projectes i aprofundir en els que hem començat, sempre amb el rumb de vetlar per l'eficàcia en la gestió diària i anteposant-la al rèdit partidista; ja que la Política està per a millorar la societat en la que vivim; i a Carcaixent, queda molt per fer. Reiniciem?

Compartir el artículo

stats