Des del colectiu fòrum, que agrupa a molts productors agrícoles d'Algemesí, el pròxim divendres, dia 14, invitem a tots el productors, siguen o no d'Algemesí, a manifestar-nos, a exterioritzar a la societat este sense viure que estem patint dia a dia. És precís que el 14D siga un punt d'inflexió per a la nostra agricultura, que es mor. El 14D, en la manifestació denunciarem i reclamarem a la Consellera d'Agricultura, Elena Cebrián, i al Ministre d'Agricultura, Luis Planas, que actuen, que no es queden quets davant la forta crisi que està sofrint l'agricultura valenciana de la que la Consellera i el President de la Generalitat són els màxims responsables en la Comunitat Valenciana. Reclamem que des dels estaments polítics s'ajude a l'agricultura valenciana enfront de la crisi que estem patint, tant en la fruita que denominem d'os com en cítrics i caquis.

El desastre final ja està ací, però els productors estem disposats a no permetre ser els oprimits i tiranitzats en esta crisi: ens juguem molt. Estem organitzats perquè esta manifestació del 14D siga la primera d'una continuïtat d'accions reivindicatives, si no se'ns escolta, perquè ja no podem aguantar més. La manifestació serà el pròxim dia 14 a Algemesí: eixirà de La Plaça del Museu de la Festa (Antic convent de les Monges) a les 6 de la vesprada, passant pels carrerr Fusters i De la Muntanya per a concentrar-nos a la Plaça de l'Ajuntament on llegirem l'escrit que entregarem a les autoritats perquè el facen aplegar i el defenguen on calga. Està previst integrar vehicles agrícoles dins de la manifestació.

Hi ha moltes raons per a manifestar-se però és necessària ajuda econòmica per a netejar la fruita pedregada de l'arbre. La crisi que estem patint s'està fent insostenible. Tenim la fruita en l'arbre i els preus per a indústria no cobreixen ni els costos de recollida. Des de fòrum calculem que l'ajuda econòmica que reclamem per a netejar de fruita els nostres arbres, els del terme d'Algemesí, pot ascendir a uns 700.000 ?, casualment la mateixa quantitat que l'Administració pensa donar a la Federació de Cooperatives per a repartir-la entre totes les cooperatives. Quina vergonya!!!, el que necessita un sol poble, per a tots els afectats.

També é necessari un correcte control en fronteres de la fruita provinent de Sud-àfrica. A més, el nefast acord signat amb Sud-àfrica ha enfonsat el preu dels pocs cítrics que se salvaren de la pedregada. L'acord entre la Unió Europea i Sud-àfrica ens està arruïnant i ja van tres anys consecutius. És inexplicable que mentres els nostres productes passen una estricta seguretat agroalimentària i fitosanitària, els que provenen de Sud-àfrica ni se'ls exigix ni se'ls aplica. I el pitjor es que la Consellera i el Ministre ho saben i no fan res. Seria molt fort pensar que no ho saben, per tant, deuen posar-se al nostre costat i ajudar-nos. No mirar cap a l'altre costat.

S'ha de condonar l'IBI. Què menys que després de les catàstrofes climatològiques suportades: gelada, pedregada i torrencials pluges, se'ns dispense d'este impost. Sabem que no correspon a l'Ajuntament eximir-nos del seu pagament però, per favor, facen per possibilitar-ho!!!, protesten com nosaltres!!!, que encara que no és una quantitat de diners que ens salvaria del greu problema, sí que seria un gest encomiable. També s'ha de reduïr a zero els mòduls. Tots sabem que en este sistema de tributació que apliquem la majoria dels productors agrícoles, sempre es paga encara que les pèrdues siguen tan enormes com les d'enguany. Estos són els quatre apartats en què centrem la manifestació. No ens hem oblidat de la Séquia Real del Xúquer que amb les seues tarifes sobre l'aigua de reg ens deixa secs. No ens hem oblidat de les taronges d'Egipte?

Esta crisi no afecta sols als que produïm. L'agricultura és una cadena en la que el productor és el primer eslavó, si es trenca la cadena (i està a punt de fer-ho), la fractura afectarà a molts. Estan en perill molts jornals. Més de 87.000 treballadors del camp valencià estan integrats en el Règim General de la Seguretat Social. L'agricultura valenciana va encapçalar durant 2016 el ránking de terres de cultiu abandonades a Espanya segons dades publicades pel Ministeri d'Agricultura. La Comunitat Valenciana concentra el 15,7 % del sòl agrari que ha deixat de cultivar-se en el conjunt del territori espanyol, la qual cosa significa que ha perdut 1 de cada 5 hectàrees durant els últims temps, és a dir, que el 20 % de la superfície de cultiu es troba ja abandonada.

Vos esperem divendres que ve perquè ja no podem aguantar més. Vos necessitem.