Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

ajuntaments més reivindicatius

ajuntaments més reivindicatius

Comença la partida cavallers. Va de bo. El passat 15 de juny prengueren possessió els alcaldes i alcaldesses a tot arreu dels pobles a la Ribera. Això sí, amb algunes incoherències personals i col·lectives amb un perfum del típic «Sainet Valencià». Voler clavar el clau per la cabota i més prompte que tard assistirem segurament a mocions de censura per a no avorrir al personal.

Qüestions a banda, ara el que toca, al nostre parer, és programar les accions dels governs municipals amb corresponsabilitat amb allò que s'ha promés, i no dubte que així serà.

Majories les hi ha teixides amb acords o pactes de govern per sustentar i assolir un full de ruta on la preferència siguen les polítiques de caire social, impuls al dinamisme econòmic, oferta pública d'ocupació i lluita contra l'atur estacional dels col·lectius menys afavorits i amb dificultats d'inserció laboral en la comarca.

I, ací en aquest punt tornem, desde Comissions Obreres (CC OO) a reivindicar objectivitat i cura a l'hora de gestionar els programes de foment d'ocupació pública temporal de la Generalitat Valenciana que a través del Servef-Labora és destinen als Ajuntaments i que estan ajudant considerablement a combatre l'exclusió social i donar oportunitats als joves a desenvolupar amb millor garanties laborals els coneixements i habilitats en el món del treball.

És hora doncs de seguir treballant amb un horitzó i criteri territorial de solidaritat comarcal a més d'un esperit constructiu i reivindicatiu davant les administració autonòmiques i del Govern d'Espanya.

Tenim qüestions pendents per resoldre en espais relacionats amb les inversions en infraestructures públiques d'accés als polígons i, a més a més, socials transcendents en la vida de les persones com la manca de vivendes protegides, serveis sociosanitaris, millores de l'entorn rural, lluita contra el canvi climàtic, centres educatius, guarderies infantils, transport públic.

Tornant a les reivindicacions que ens afecten per igual al conjunt de veïns i veïnes de la Ribera, és hora també d'aprofitar aquest moment polític per a donar-li si cal una nova i renovada espenta des dels Ajuntaments i Mancomunitats de la Ribera a més de posar en valor a l'organització ciutadana-social i ecologista de Xúquer Viu, i altres associacions i organitzacions que han entés perfectament i intel·ligentment que certes problemàtiques tenen un espai de debat i resolució en l' àmbit territorial, és a dir, la comarca, o els problemes que tenim en comú romandran anys i més anys.

L'atur segueix sent un problema de primer ordre, encara que millorem en registres interanuals en els darrers anys, sabem que tenim una manca de diversificació del teixit productiu i en la creació de noves empreses i ahí els Ajuntaments tenen bastant a dir i fer. En primer lloc tendrien que revisar les seues aspiracions i concretar què volen fer i com, d'acord amb les seus competències i recursos a més de vincular a les empreses a la creació de lloc de treball col·laborant amb programes finalistes d'ocupació.

Calen ajuntaments més reivindicatius. La taronja, en la seua doble vessant d'extensió sociolaboral i econòmica, necessita una permanent i ferma defensa dels Ajuntaments i la societat civil.

Les amenaces estan i són de tot tipus. També és l'hora de dir «ja n'hi ha prou», una crisi en aquest sector és una crisi social a la Ribera.

Compartir el artículo

stats