Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Una «alcaldadA» A favara

Una «alcaldadA» A favara

un dia d'estiu, un alt càrrec polític va utilitzar una paraula concreta referint-se a la manera d'actuar d'un rival polític: «Tacticisme». Aquesta paraula, més lluny del fons reflexiu, significa l'estratègia per a aconseguir un objectiu plantejat, però també podríem expandir aquesta paraula a la de «tacti-cinisme».

Quan una persona o organització aplica mentides per a justificar el seu ego pel poder i auto-proclamar-se com a salvadors eterns, mal anem.

Vaja, què curiós observar i comprovar com partits polítics que es creuen els més demócrates de l'univers acusen als membres de l'oposició de «anti-demócrates» i al mateix temps impedeixen exercir el vot a persones elegides lliurement pels ciutadans i en un plenari totalment legal amb punts de l'ordre del dia debatuts.

Amb aquesta manera d'actuar falten el respecte no sols als representants de la corporació en l'oposició sinó a totes les persones que exerciren lliurement amb el seu vot el dret a escollir els seus representants a l'ajuntament. Aquesta decisió d'impedir-nos exercir el vot te un nom, una «alcaldada».

Sabem els que ens dediquem a la política de base que el governant primerament ha de procurar el bé per a tots, no sols per als seus votants, ha de saber crear un ambient de solidaritat, d'unitat, de concòrdia i fraternitat entre els veïns, de parlar, parlar i parlar amb els seus rivals polítics per a intentar arribar a consens en les propostes que pugen presentar-se. Què lluny ens queda a l'actualitat a Favara....

La política de l'enfrontament entre els veïns ha tornat. Mentides i més mentides, infàmies al seu rival polític per a traure un rendiment electoral, apropiar-se de treballs i idees que altres s' han treballat i que, amb la retòrica de costum, s'auto-adjudiquen. A més s'ha pogut observar com dos mesos abans de les eleccions el poble ha canviat del cel a la terra, més treballadors contractats, més empreses contractades, més actes culturals que en tot l'any, actes que tradicionalment és realitzaven a l'hivern els avancen per abans de la cita electoral, més, més i més diners públics gastats per a què? Per a benefici polític/electoral? Clar que sí. Segurament en l'opinió del governant de torn dirà... «i lo be que hem quedat....».

Considerarem que en l'anterior legislatura el nostre treball realitzat durant els tres anys de govern va ser efectiu i que, amb el talant que ens caracteritza, facilitarem amb empatia i l'enteniment entre els veïns la defensa en la igualtat de serveis que presta l'ajuntament.

Afavorirem la concòrdia entre els veïns posant per davant la cultura plural i el benestar de totes persones que viuen o que ens visiten i volen trobar un poble acollidor i sociable per a viure. Però ara no podem dir el mateix, últimament hem observat divisió, actituds polítiques autoritàries pròpies d'altres temps, enfrontaments, infàmies, mentides i més mentides per a anular als seus rivals. Amb aquestes actituds no s'arriba a cap lloc de convivència i més quan intenten desprestigiar l'honradesa i la dignitat de l'adversari. Amb fermesa continuarem treballant per a que el nostre poble estiga unit, siga social i acollidor. Avant.

Compartir el artículo

stats