Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

El nostre Nou d'octubre

Hui 9 d'octubre, Diada del País Valencià, commemorem la celebració de la conquesta i la fundació del Regne de València per part del rei Jaume I l'any 1238. Este dia és el de tots nosaltres, el de tots els valencians i ho celebrem recordant a tots els nostres avantpassats, que van lluitar i fer front als atacs a esta terra. Per tots el poetes, historiadors de la nostra literatura i narrativa, per la nostra història, per la nostra gastronomia, per la nostra cultura i arrels, per la nostra llengua, per la nostra identitat i pel nostre País Valencià!

Amb l'arribada del partit d'extrema dreta, VOX, i amb tota la gent que seguix els seus ideals feixistes, radicals i amb l'enyorança a un temps obscur passat, cal fer memòria i recordar els lamentables fets del 9 d'octubre de 2017 on els franquistes van atacar durament, pels carrers de València, als nostres companys sols per expressar lliurement i pacíficament la seua opinió. És per esta raó que els nostres polítics han de garantir i vetlar per la nostra seguretat i prendre mesures al respecte com, per exemple, expulsar de la processó «cívica» a tots els grups d'ultradreta i partits feixistes i nazis que sols fan que donar mala imatge de la nostra gent i la nostra terra. Cal destacar que el València C.F., fa poc, va fer fora al grup radical Yomus després de 27 anys estant a les grades del camp de Mestalla.

Actualment, els valencians continuem, per desgràcia, tenint atacs a la nostra llengua, ja no per gent de fora del nostre País sinó per part d'establiments públics, administracions i gent del carrer que es neguen a contestar-nos, a servir-nos, a ajudar-nos sols per haver parlat i expressar-nos en la nostra llengua, el valencià.

Malgrat que haja canviat el govern d'Espanya, seguim demanant un finançament just per als valencians i que ens reconeguen la nostra identitat com a poble.

Finalment, vos demane que omplim els carrers de la capital valenciana i ens fem notar perquè ja fa temps que no estem callats, volem el que és nostre! Volem que un finançament just! No volem ser més però tampoc menys que ningú! Volem que este territori renasca de les cendres i que no tinguem por en acabar amb el feixisme!

Compartir el artículo

stats