Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Història, vida, persones i arbres

Fa anys remodelaren la Gran Via Miguel Hernández de Benifaió. Els arbres i les palmeres varen ser trasplantats al parc del polígon industrial Jaume I. No era el millor lloc, però allí segueixen sense que cap govern municipal els faça cas, maltractats i menyspreats, convivint amb els que allí deixen el fem amuntonat i sobrevivint any darrere any.

Continuen allí, donant ombra als treballadors que esmorzen i dinen a les taules i bancs que es troben, igualment, en un estat deplorable. A la Gran Via Miguel Hernández plantaren moreres. Actualment hi han ja algunes infectades que no reben cap tipus de tractament. Eixos són els antecedents.

El passat 5 de setembre, al col·legi Santa Bàrbara, talaven un arbre i una palmera. Segur que tenien més de 25 anys; el motiu és que molestaven per a fer les pistes de futbol i bàsquet que anaven pintades damunt de l'asfalt del pati remodelat. Els experts en educació recomanant terraris per a jugar els xiquets i nosaltres cobrint la terra d'asfalt a la vista dels xiquets.

Aquest últim dimarts de mes, durant el matí i part de la vesprada, els quatre arbres de la placeta de Sant Antoni eren talats. Més de 30 anys ens han acompanyat a tots els que caminem, passegem i tenim de pas eixe racó en el qual tantes vegades hem jugat. Els bancs tampoc són bons. Ara, tot nou. Veurem si duren tant com els que ja no existeixen. La mateixa espècie d'arbres es troben a la plaça del Progrés, a la plaça de la Immaculada.

Per què un tractament diferent a cada lloc? Hi ha coses que no s'entenen. Els arbres són éssers vius que aparegueren a la Terra fa més de 370 milions d'anys, són una font de recursos per a nosaltres els humans i juguen un paper molt important en els cicles ecològics terrestres. Esta és la nostra contribució com a poble per aturar el canvi climàtic, la tala d'arbres per estos motius i no cuidar-los com mereixen? Si a Benifaió tinguérem una Greta Thumberg els arbres seguirien a la placeta

Compartir el artículo

stats