Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

El Parc

Imatge de la construcció de l'edifici «Parque» l'any 1966. levante-emv

En l'avinguda del Parc planta el seu monument des de l'any 1990 la comissió fallera del susdit nom fundada l'any 1989. L'avinguda del Parc és un vial vertebrador de primer orde i delimitador de diferents barris de la ciutat com el de Venècia, Sant Andreu o la Nova Alzira. Entre els anys 1964 i 1979 l'avinguda portà el nom d' Onésimo Redondo. El seu actual nom -aprovat en 1979- prové del parc de l'Alquenència, el major parc i zona verda de la ciutat després de la Muntanyeta del Salvador. Ocupa 52.205 metres quadrats amb un perímetre exterior de 960 metres. Construït en diferents fases des de l'any 1982, la primera fase fou inaugurada en 1990 i finalment en 1995 s'inaugurà en la seua totalitat. Es troba emmarcat pels carrers de Gabriela Mistral, Alquenència, C. Monterde i l'avinguda del Parc.

Gràcies a la seua gran superfície, el parc reunix una gran varietat botànica, com també l'abundància d'àrees d'activitats recreatives, de passeig i esportives no reglades, resultant un dels espais més atractius de la ciutat i el més concorregut dels parcs alzirenys.

El parc es compon d'una àrea d'estiu -sector occidental- amb passejos, àrees de jocs infantils, un parc biosaludable per a adults i una pista de patinatge; i una àrea d'hivern -sector oriental- amb jardí en laberint, joc de petanca i pista de monopatí; finalment es troba l'últim sector que es creà, l'àrea de primavera -sector meridional- amb quiosc en terrassa i plaça d'usos múltiples, a més d'una zona de jocs infantils. Tots estos elements voregen perimetralment el parc pel seu interior, deixant la part interior com a plaça íntima i de descans. En el seu centre es troba situat el monument al riu Xúquer obra dels arquitectes Fèlix Lahoz i Vicent Sahuquillo, inaugurat l'any 2008.

Compartir el artículo

stats