Des del míting de Vistalegre esta agrupació política s'ha dedicat a ignorar una crisi sanitària votant en contra d'estats d'alarma, de plans d'emergència social o de mesures de protecció a víctimes de violència masclista en temps de confinament. Què hi ha darrere de totes estes decisions polítiques? Egoisme? Indiferència? Odi? Menyspreu? Falta de sensibilitat? Realment no ho sabem, però les votacions són públiques i els resultats ahí estan.

Aquestes decisions que per a molta gent poden quedar llunyanes, per a mi no ho són tant, ja que si analitzem bé, són el símil del qual està passant al nostre municipi. Mentres uns es preocupen per les persones, hi ha qui mira cap a un altre costat com si res estiguera passant al seu voltant.

El passat dimecres, 27 d'abril, VOX va votar en contra del pla local d'emergència social que este equip de govern, del que forme part, va presentar en el plenari. "Gasto desmedido a ONGs", "Un chiringuito para colocar gente", "Funcionarios que no trabajan", "Cualquiera podría trabajar ahí", "Hay que bajar los sueldos a los funcionarios" o "Esto es una mera comparsa", són algunes de les perles que ens va deixar el regidor d'esta agrupació política com a arguments. Tenia motius evidents per a votar en contra? O realment intentava posar alguna excusa per a justificar la seua total indiferència cap als problemes dels nostres veïns i veïnes?

No content amb això, després d'haver-se fet un minut de silenci per les víctimes de Covid-19 i d'haver-se llegit un manifest en contra de la violència masclista abans de començar el plenari, va culminar la seua intervenció diferenciant les víctimes de Covid-19 amb les víctimes de violència masclista. Sembla que l'única cosa que li incomodava a este regidor, era que s'hagués llegit el manifest. Està clar que per a alguns, hi ha víctimes de primera i víctimes de segona. I que negar la violència masclista en este país, malgrat les xifres oficials, és una de les seues senyes d'identitat.

Des de l'inici de la crisi sanitària tots els qui formem part del departament de Serveis Socials hem estat treballant al 1000% i m'indigna pensar que després de fer hores, dissabtes i diumenges també, encara es qüestiona l'esforç i la professionalitat del nostre departament i de moltes de les entitats que col·laboren amb el nostre Ajuntament. "Funcionarios que no trabajan" deia... I jo li dic: "Vora 11.500 persones en risc, que dividides entre els 9 treballadors i treballadores socials que tenim estos moments, ixen a vora 1.278 persones per professional". Persones que atenem cada dia que siga necessari, amb professionalitat, perquè no els falte de res.

I això no és tot: "Més de 110 persones, 30 més que abans de la crisi sanitària, al servei d'ajuda a domicili que dividides entre 11 professionals que tenim en este servei, ixen a 10 visites domiciliàries per professional al dia." Moltes d'elles ateses els caps de setmana també, donades les circumstàncies. Però li dic més: "Al voltant de 1.500 serveis als telèfons d'atenció psicològica que dividits entre les 5 psicòlogues que treballen actualment ixen a 300 telefonades per professional". Telefonades que s'atenen amb rigor, professionalitat i molt de compromís per tal de tractar de resoldre en estos moments tan complicats, cadascuna de les seues necessitats. No podem oblidar tampoc els més de 70.000 € gestionats en ajudes només en un mes. "Hay que bajar el sueldo a los funcionarios" ens deia... Amb totes aquestes dades, i només en són algunes, aquest comentari és realment encertat en estos moments? O està fet malintencionadament per a fer creure allò que no és i poder justificar així el seu vot en contra?

"Gasto desmedido a ONGs" ens deia... I jo li dic: "1.550 famíles han estat ateses per Creu Roja. 350 més que abans de la crisi santària", "Més de 100 famílies per Norte Perdido i més que estan atenent en els últims mesos", només per posar uns exemples. És realment una despesa desmesurada o necessitava el representant de VOX inventar algun altre motiu per a votar en contra?

I és que després d'escoltar les seues intervencions al plenari, entendran vostés perquè plore de ràbia quan recorde les seues declaracions. Perquè allò que uns qualifiquen de "comparsa" jo ho qualifique de compromís amb les famílies del nostre municipi i amb l'Ajuntament i hores de feina sense qüestionar-se res. Este seria un bon moment perquè el seu grup polític explicara a totes aquelles persones que durant esta crisi no estan passant per un bon moment, que el departament de Serveis Socials és una comparsa i que un pla local d'emergència social no és necessari en estos moments.

En el temps que porte en este Ajuntament sempre havia tingut clar que amb molts grups polítics hi havia moltes diferències i que mai podríem estar d'acord en tot. Però sempre he cregut en la humanitat de les persones i pensava que davant d'una crisi, imperaria el sentit comú i podríem fer pinya per tal d'ajudar el nostre veïnat en estos moments tants durs. Però ja m'ha quedat clar que si volem tirar endavant per a eixir d'esta crisi, no serà amb l'ajuda de tots.