La crisi social, sanitària i econòmica del COVID19 ha tingut un cost incalculable amb més de 27.000 morts a tot l’Estat i milers d’infectats. La nostra ciutat Alzira no ha sigut tampoc una excepció.

La responsabilitat de governar Alzira ens ha portat que al llarg temps de confinament no hem deixat de prendre mesures i accions, no hem parat. Entre les mesures adoptades cal destacar la coordinació dels distints departaments municipals, com de l’equip de govern.

Des de funció pública establirem uns serveis mínims per departament des del primer dia, així com facilitar les mesures de protecció, instal·lar mampares o tancar instal·lacions. També hem estat treballant en un pla d’ocupació per a més de 30 persones per a 6 mesos. A l’àrea econòmica s’ha continuat pagant amb normalitat als proveïdors i als treballadors, s’han ajornat el cobrament dels tributs municipals fins al 30 de juny i s’han aprovat ajudes per als autònoms de 300 € finançades en gran part amb el pressupost de la Regidoria de Festes.

D’altra banda hem de reconèixer el gran treball de la Policia Local, amb un gran risc al carrer i fent respectar les mesures de confinament. Mentre que Informàtica i Modernització han implantat el teletreball en més de 130 persones que al llarg del confinament han continuat treballant des de casa.

També des de l’àrea de Cultura ha sigut un repte i un èxit tant el Nanofest així com les diverses activitats organitzades.

Però l’esforç més gran ha sigut a l’àrea de Polítiques Inclusives, on hem reforçat les ajudes per a necessitats bàsiques, s’ha continuat amb l’atenció domiciliària a persones dependents i majors. Amb la cooperació de Creu Roja i Protecció Civil s`han atès més de 1.500 famílies. Finalment, s’ha creat el Fons Som Alzira per col·laborar amb la crisi de la Covid-19.

Una altra mesura adoptada pel govern municipal ha sigut repartir 40.000 mascaretes a la ciutadania. L’Ajuntament d’Alzira dia a dia ha anat prenent mesures per protegir els més vulnerables i per defensar l’interès general dels nostres veïns i veïnes.

Però enmig de tota esta crisi l’oposició de la nostra ciutat no ha estat a l’altura de les circumstàncies. I no ho ha estat perquè ha sobrat partidisme i estratègia i ha faltat unitat i lleialtat, per allò del d’esta eixim tots junts!

Però no ha sigut el cas. La sobreactuació, les propostes impossibles o il·legals o les "fake news", han sigut el modus operandi de l’oposició a Alzira.

Les propostes que ha fet el PP moltes de les mesures ja han sigut aprovades pel Govern de la Vila, com els ajornaments de tributs, la suspensió del cobrament de taxes, les devolucions de taxes o les reduccions de taxes als mercats i concessions municipals o el repartiment de mascaretes a tota la població.

Alguna proposta del PP és il·legal, com exonerar del pagament d’alguns tributs. Les propostes econòmiques que fan són astronòmiques i inassumibles per a l’Ajuntament, estaríem parlant de superar els 5 milions d’euros a fons perdut. Mesures impossibles que obligarien a endeutar-se, pujades salvatges d`impostos per a pagar eixes mesures i en definitiva enfonsar econòmicament a l’Ajuntament. Això és el que defensa el PP des de la irresponsabilitat com a estratègia, amb propostes impossibles i amb il·legalitats, una forma de governar que afortunadament a Alzira forma part del seu passat.

D`altra banda, tenim les "fake news" que per exemple el PP no té cap problema en compartir a les seues xarxes socials.

O altra "fake new" a la nostra ciutat és el cas de Ciudadanos a Alzira. El dia 7 de maig publiquen una nota de premsa per “demanar una operació de tresoreria de 5 milions d’euros” Posteriorment el 12 de maig publiquen una nota “aplaudint que el govern de la Vila accepta la proposta de C`s de demanar un préstec”, efectivament és una "fake new", ja que l`alcalde ja els ho havia comunicat el 14 d’abril als portaveus dels grups polítics. Per tant, Ciudadanos no va fer cap proposta. Proposaren el que ja havia comunicat el govern de la Vila, s’aplaudiren a si mateixa i vengueren una mentira.

Finalment, el Govern de la Vila tenim la responsabilitat de governar, hem hagut de prendre decisions al confinament, en alguns casos difícils, tot per adaptar-nos a la nova normalitat. Hem treballat amb la màxima transparència, hem informat la ciutadania, als portaveus i als mitjans. Perquè d’esta eixim tots junts!