Com a regidora del grup de Compromís d'Almussafes vull denunciar públicament l'assetjament i violència verbal al que ens vegem sotmesos els regidors de l'oposició, especialment els de Compromís, cada vegada que hi ha un plenari Municipal, per part de l'alcalde d'Almussafes, Toni González, del PSOE.

La situació de prepotència està sobrepassant els límits tolerables de la pràctica política i considerem que no podem seguir així, per la qual cosa ens reservem la possibilitat d'emprendre accions legals, donat que este senyor arriba a exposar en plenaris qüestions relatives als nostres patrimonis, els nostres salaris laborals i fins i tot es permet donar-nos consells financers particulars.

En cada plenari hem d'escoltar els mateixos atacs, dels que no es retracta mai ni tan sols quan li demostrem amb fets concloguents que està equivocat. S'ha convertit en pràctica habitual llevar-li la paraula a la nostra portaveu, inclús quan està en el torn de precs, no admet qüestions d'ordre, i tanca sempre les seues intervencions amb violentes afirmacions contra nosaltres, encara que no tinguen res a veure amb el punt que estiga tractant-se. Emet amenaces d'expulsió només pel fet d'alçar la mà i demanar la paraula, mentre algun dels seus regidors ens increpa quan vol. Fins i tot aprofita el seu torn per a atacar-nos quan hem votat a favor a tots els punts d'un plenari i hem presentat una moció aprovada per unanimitat.

Potser alguns dels seus votants, als que utilitza constantment per a fer valdre eixa evident majoria, sentirien vergonya aliena si veuen el patètic espectacle que organitza en els plenaris, dedicant-se contínuament a fer d'oposició de l'oposició i autoalabant-se sense cap filtre d'humilitat. Cap autocrítica, cap reflexió... Les majories absolutes no donen la raó.

No ens sorprèn aquesta actitud d'una persona que basa el seu absolutisme en la legitimitat dels vots. El que ens sorprèn i lamentem és la falta de sentit democràtic, la falta de diàleg amb l'oposició i l'obscurantisme en el qual basa la seua gestió. Ens preocupa eixa actitud per part d'un representant polític: autoritarisme agressiu, falta d'ètica en les seues afirmacions, continues valoracions subjectives sobre el nostre treball, burles i ofenses, límits al nostre dret d'expressió i al nostre accés a la informació i utilització de la seua posició per a intervenir en el plenari, incomplint, si li ve en gana, el Reglament Orgànic Municipal. I ens preocupa eixa obsessió per desgastar a l'oposició, per atacar a representants d'una part dels votants, als que ens correspon exercir el control al govern.

Si el que pretén és no tindre oposició, el missatge que transmet és que no vol democràcia. I si a este article contesta de nou amb atacs contra nosaltres, estarà donant-me la raó.