Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Pere morell

El laureado deportista alcireño Pere Morell Cubells. levante-emv

En el carrer de Pere Morell planta el seu monument la Comissió de la Falla del susdit nom que es creà en 1974 plantant el seu primer monument l'any següent, tot i que ja es plantava falla infantil des de l'any 1972. La comissió fallera es troba en el barri de l'Alborgí, en canvi porta el nom del carrer de Pere Morell, vial que pertany a la demarcació d'esta comissió i on concretament es planta el monument.

Pere Morell Cubells (1903-1960) fou un deportiste alzireny de tir de colom. En el seu palmarés figuren diversos concursos i campionats regionals. L'any 1950 participà en el Campionat Mundial de tir a braç que se celebrà a Madrid quedant subcampió. El carrer al seu nom for aprovat l'any 1968.

En la demarcació d'esta Falla es troben diferents ins-tal·lacions deportives com el pavelló Fontana Mogort de 1984, el Palau Municipal d'Esports de 1987, el Tatami Municipal de 1992 i el gimnàs d'halterofília Julián Perea de 1999. També s'ubiquen la comissaria de la Policia Nacional de 1996, l'Oficina Local de la DGT de 2008 i l'Escola Oficial d'Idiomes de 1994. En diversos carrers de la demarcació es celebra el tradicional Mercat dels Dimecres des de 1984.

Finalment, també s'ubica en esta demarcació fallera -concretament a la plaça de l'Alborgí- el Gran Teatre que fou inaugurat en 1921 i que ha patit diversos incendis i inundacions.

A més de representacions teatrals, projeccions cinematogràfiques, concerts i actuacions musicals, combats de boxa, recitals de tot tipus, assemblees informatives sindicals, empresarials o mítings polítics, s'han celebrat també multitud d'actes relacionats amb les Falles (especialment presentacions de falleres majors...), la Setmana Santa (pregons), etc.

Compartir el artículo

stats