Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

VERGONYA ÉS EL QUE NO TÉ COMPROMÍS A SUECA

La setmana passada, Compromís de Sueca va publicar al periòdic Levante EMV un article d'opinió on qualificaven el pacte de govern de Sueca com a «Pacte de la Vergonya». A Sueca hem fet un pacte de govern PSOE i Ciudadanos, amb els vots favorables del PP. No entenc que els fa vergonya. Compromís ja ha pactat amb el PP i amb el PSOE, el problema serà Ciudadanos?

De 1995 a 1999, el Bloc de Joan Baldoví i PP van signar un pacte de govern a Sueca.

Després de les eleccions de 2019, quan Compromís es veia sense sous, càrrecs i sense governar a Sueca, van voler tornar a pactar amb el Partit Popular. Compromís pot pactar amb el PP de Sueca quan vol i per a PSOE-C's és una vergonya que governem amb els seus vots a favor?

En 2011, va haver hi un pacte entre Compromís-PSOE-GISPM. En 2015, el pacte va ser entre Compromís-GISPM, deixant fora al PSOE, no els necessitaven.

En 2019, Compromís-GISPM no sumaven majoria i Compromís, al no trobar a ningú que li la donara, va deixar a GISPM de costat i li va oferir al PSOE governar junts. Segons Compromís, havien de complir el Pacte del Botànic, que ells mateixos van incomplir al 2015. En 2015 no calia complir-lo i en 2019 sí? Per què? Per què Compromís es va quedar fora? S'ha de complir quan ho diga Compromís? Ells han de dir quan sí i quan no?

Em fa vergonya que Compromís va voler pactar amb tots i cadascun dels partits que van tindre representació sense vergonya i, quan eixos partits van decidir unir forces, li denominen el pacte de la vergonya?

Sabeu que Compromís va buscar el vot d'un dels dos regidors de Ciudadanos per a pactar amb ells, l'altre regidor no els feia falta. També van telefonar a una regidora del PSOE el dia d'abans de l'acte d'investidura per vore si la feien canviar el vot.

Des de fa un any, Compromís no para de demanar l'expulsió del PSOE del senyor alcalde i altres regidors perquè no van pactar amb ells. Saben que continuarem treballant per Sueca, amb sigles o sense elles, i així i tot, desitgen l'expulsió? Perquè no gastar eixa energia per a fer una bona oposició que solucione els problemes de Sueca? Perquè només busquen la cadira? Un exemple de la seua oposició «destructiva» és fer ús dels mitjans de comunicació acusant un regidor d'un comentari que res tenia a veure amb ells o fotografiar a un treballador que estava mirant el mòbil en el seu temps de descans.

Em fa vergonya que Compromís recolze la independència de Catalunya però a Sueca no secunde que les seues entitats locals menors tinguen certa independència econòmica, votant en contra dels interessos d'estes. Com deia Joan Baldoví, «euro que va al Mareny i El Perelló, euro que no es queda a Sueca»

Em fa vergonya que Compromís recolze públicament a Bildu en les eleccions al País Basc, quan porta en les seues files gent que pertanyia a la banda terrorista ETA.

Després de tot, no entenc eixe qualificatiu, la veritat, perquè no em sent gens avergonyida del pacte; al contrari, estic contentíssima del grup de persones que ens hem unit per, entre tots, treballar per la nostra ciutat de la millor manera. Perfectes no som, com ells tampoc ho han sigut quan han governat.

Cadascun és lliure d'avergonyir-se del que vol i del que creu, faltaria més. A mi em fan vergonya altres coses.

Compartir el artículo

stats