Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

De persones i partits

De persones i partits

LA senyora Célia Beltrán Albi, regidora de Ciudadanos a l'Ajuntament de Sueca, ens va obsequiar el darrer cap de setmana amb dos articles diferents, un a la premsa local i altre a la de València. Resulta curiós que segons el públic al que s'adrece, canvia el to i els arguments. Potser siga perquè a Sueca la coneguem totes i tots i a València no.

Perquè s'ha de tindre molt poca vergonya per a fer lliçons de moral política quan ella fou una de les poques trànsfugues que ha tingut l'Ajuntament de Sueca. Per a les persones sense memòria els recordarem que la senyora Beltran fou escollida regidora en una llista del Partit Popular (per cert, encapçalada per qui ara és el seu company al Grup Municipal de Ciudadanos). Se n'anà del partit però s'endugué darrere l'escó, en lloc de dimitir com hauria sigut èticament correcte.

I ara ve fent lliçons i parlant de la vida interna dels altres partits. Això és com un bumerang, perquè et pot tornar a la cara. Pot ser algun dia explicarem l'escena a la Junta Electoral de Sueca a l'hora de presentar candidatures en 2019, quan una llicenciada en dret «a grito pelao» s'enfrontà amb el representant del seu partit perquè no anava de cap de llista.

Si qualifiquem de «pacte de la vergonya» l'actual equip de govern no és perquè dubtem de la legitimitat del pacte: ho permet la llei i punt. Però que ens vinguen dient que el pacte només és entre el PSOE i Ciudadanos i que el PP només aporta el seus vots fa riure: però si tenen competències i remuneració!

Que Compromís intentà mantindré el govern de Sueca conversant amb les diverses forces polítiques? Clar, era la seua obligació com a força més votada. No aconseguí recollir 11 vots i passàrem a l'oposició.

I des del lloc on ens posà la ciutadania assistim a la 'fira de les vanitats' d'este govern que ha sigut incapaç en un any de posar en marxa una sola mesura que no vinguera dels 12 darrers anys en els que Compromís ha tingut responsabilitats al consistori. Com la llista és tan llarga, anirem publicant-la a les nostres xarxes a poc a poc.

Deixem el tema de la violència per al final.

Se'ns acaben els qualificatius per a valorar la relació que fa la senyora Beltran entre Compromís i Bildu i el terrorisme.

Compromís és un projecte format per diversos partits que sempre, des de la seua fundació, han defensat les seues idees de forma democràtica i pacífica. Justament és el nacionalisme valencià qui patí el terrorisme durant la dècada dels 70 i 80. O no recorda la senyora Célia Beltrán els dos atemptats contra Joan Fuster? Per cert, res s'ha sabut dels autors.

Però és que ja amb suposada democràcia plena, les seus de la UPV, del Bloc, o els Casals Jaume I, patiren multituds d'atacs, pocs d'ells amb persones condemnades. El darrer intent fou un artefacte explosiu contra la seu nacional del Bloc a València en 2007. Estem parlant de fa poc més de 12 anys. Afortunadament la violència ha cessat a Euskadi, i tot el món pot defensar les seues idees a les institucions i a les urnes: això és la democràcia, senyora Beltrán.

Ens fa gràcia que siga vosté qui parle de violència, quan està en un partit, Ciudadanos, que no li fa oix rebre el suport de Vox a llocs tan importants con Madrid, Andalusia o Múrcia. Li recorde que després de les eleccions Vox fou felicitat pel Ku Klux Klan. Sí, eixos supremacistes que cremaven i penjaven persones afroamericanes.

Deixe's d'excuses de mal pagador i dedique's juntament amb els seus companys i companyes del "pacte de la vergonya" a treballar més per Sueca i a fer-se menys fotos. El poble els ho agrairà.

* També signen l'article:

Pilar Moncho, Sergi Tomàs, Isabel Giménez, Carlos Gisbert, Alfredo Planells, Roser Viñoles i Juan Carlos Fuster

Compartir el artículo

stats