Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Falles i carrers d'Alzira

Pintor Andreu

Pintor Andreu

L'any 1953 es fundà una comissió fallera infantil al carrer del Pintor Teodor Andreu que plantà monument eixe any, però no tingué continuïtat.

En 1975 es constituí l'actual Comissió de la Falla Pintor Andreu que plantà el seu primer monument l'any següent en l'encreuament dels carrers del Pintor Teodor Andreu, Barri de Santa Caterina i Doctor Llansol. La comissió fallera es troba en el barri del Colmenar i porta el nom del carrer del Pintor Teodor Andreu, vial que pertany a la demarcació d'esta comissió i on concretament es planta el monument.

Teodor Andreu Sentamans (1870-1935) fou un pintor alzireny deixeble del conegut Joaquim Sorolla Bastida. Estudià dibuix, pintura, escultura i gravat. Alguns dels seus quadros més coneguts es poden contemplar de manera permanent al Museu Municipal de la ciutat (MUMA). El carrer al seu nom fou aprovat l'any 1933.

El carrer del Pintor Teodor Andreu encara és conegut popularment per molts com el carrer de la Plaça de Bous. En esta zona -entre el Camp d'Esports de Venècia i el carrer del Pintor Teodor Andreu- s'inaugurà en 1925 la plaça de bous de la ciutat amb una capacitat per a huit mil espectadors. Fou l'escenari d'importants espectacles taurins, així com de múltiples actes, esdeveniments i mítings polítics fins a la seua desaparició l'any 1933. Posteriorment, també existiren a la ciutat unes quantes places portàtils en diferents ubicacions però que no tingueren continuïtat ni en el lloc ni en el temps. Entre els anys 1969 i 1971 es creà un projecte -amb maqueta i comissió gestora incloses- per a la construcció d'una plaça de bous permanent en la zona de Tulell que contemplava una edificació amb 8.000 o 10.000 localitats però que no arribà a cuallar finalment.

Compartir el artículo

stats