En l’encreuament dels carrers Gerard Laguia i Sant Andreu es planta el monument faller de la comissió Sant Andreu, fundada l’any 1967, que es creà com a comissió infantil i començà a plantar monument gran l’any 1971. El nom de la comissió prové del nom del xicotet barri on planta el monument. El carrer de Sant Andreu –ubicat en este barri i aprovat en 1962– porta, a petició propia, el nom del constructor dels edificis de vivendes que es construïren ací, Andrés Palop Gimeno.

Eduardo Part donà compte en un dels seus treballs de la notícia de la col·locació l’any 1766 de la primera pedra d’un nou temple que s’anava a construir en el raval de Sant Agustí dedicat a sant Andreu. L’església que s’anava a erigir en honor al màrtir finalment no s’alçà.

La demarcació d’esta comissió engloba també, de manera completa, el barri de la Nova Alzira que fou urbanitzat, principalment, en la dècada dels setanta del segle passat en la zona on ja es trobaven establides algunes indústries com el magatzem de taronges de Frusanca (1967-1996) –on ara es troba Mercadona desde l’any 2001–, la fàbrica de llimonades d’Irvasa (1966-1997) que comercialitzava la coneguda marca Revoltosa, o les naus de la Frial (1965-2001). En este barri també es troba el Grup de Vivendes Luis Suñer Picó inaugurades l’any 1973 i construïdes per als productors de la factoria d’Avidesa.

L’actual demarcació de la comissió fou el resultat d’una ampliació territorial aprovada en el VII Congrés Faller d’Alzira del 18 de noviembre de 2017. En eixe acord, i com a comissió conlindant, se li atorgaren els nous barris urbanitzats de Galvanyó i Baltaro i les urbanitzacions del Respirall i del Racó.