Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Tribuna

Un vell anhel que serà realitat

Un vell anhel que serà realitat

Apostar per l’educació sempre deu ser una prioritat, ja que és la base de tota societat que inculque valors de respecte i humanisme. Des del PSOE d’Alzira ho tenim clar i per això hem estat des del primer moment convençuts de la necessitat de dotar i condicionar els nostres centres educatius amb totes aquelles millores que ajuden a dignificar els seus espais.

Al govern progressista d’Alzira gestionarem la passada legislatura la Regidoria d’Educació, realitzant múltiples reunions en la Conselleria per tal de fer sabedors als seus responsables les necessitats de millora dels nostres centres. Aconseguirem que es retirara el fibrociment dels centres on encara hi havia, un material molt recurrent per a la construcció fa dècades però que comporta seriosos problemes de salut degut a la inhalació de les seues fibres tóxiques si s’està en contacte amb l’amiant de manera reiterada i amb assiduïtat.

Però sens dubte, una de les grans reivindicacions va ser la necessitat de millora de l’Institut Rei En Jaume, unes instal·lacions inaugurades en 1963 i que des de fa anys mostren clars signes de poca practicitat, quedant la majoria de les dependències que el conformen obsoletes i amb nul·les condicions per a l’ensenyament en el segle XXI.

Este tipus d’accions requerixen temps i paciència, però tota acció realitzada amb el fi d’aconseguir el condicionament d’un àrea educativa és rellevant si s’acaba donat el vist i plau a la construcció d’unes noves instal·lacions que tinguen tot tipus de condicions per a l’ensenyament.

Des del PSOE Alzira ens alegrem pel que suposarà comptar amb un nou institut. Ens felicitem pel compromís que agafarem en la passada legislatura de pressionar en Conselleria per aconseguir que l’anhelada remodelació d’este institut poguera materialitzar-se.

És un institut referent, on han estudiat moltes alzirenyes i alzirenys, així com una nombrosa quantitat de joves residents en altres localitats de la comarca.

Les actual instal·lacions seran enderrocades per a donar pas a una nova estructura que compte amb tots els elements propis de les noves construccions, acabant amb l’obsolescència d’un centre construït en els 60 del segle passat, i que sobradament ha complit amb la seua finalitat: formar a diverses generacions en valors i criteris de futur.

Este avanç és possible gràcies al treball i perseverança del equip de govern progressista, on el PSOE ha jugat un paper important per tal que el nou institut siga prompte una realitat.

Compartir el artículo

stats