Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Tribuna

Recuperem la ribera

Recuperem la ribera

La recuperació i la resiliència són conceptes molts coneguts en la nostra comarca. Una terra on la indústria agroalimentària és el principal sector i, any rere any, demostra la capacitat de fer front a tots els grans reptes i adversitats que sorgeixen. A la nostra comarca l’esforç, el treball, el diàleg i la pluralitat són unes eines conegudes per superar els contextos de més dificultat.

En aquest nou escenari mundial, on la Covid-19 ha aconseguit donar un gir sanitari, social i econòmic en els nostres pobles i ciutats, el PSPV-PSOE de la Ribera Alta ha donat un pas més per no deixar enrere ningú. El full de ruta per aportar solucions i idees en l’era post-Covid ha sigut elaborat junt als agents socials. UGT i CC OO han tingut un paper actiu per aportar polítiques públiques efectives. Aquest document se centra en 9 pilars fonamentals.

En el marc del diàleg social ens hem proposat constituir els Consells Econòmics i Socials als diferents ajuntaments. En la política social, i com a competència directa dels municipis cal prioritzar les partides per l’atenció de les cures i dependència a la gent de la Tercera Edat. La Sanitat Pública és una de les senyes d’identitat per als i les Socialistes a la Ribera, per tant, cal redissenyar l’Atenció Primària amb canvis d’organització adaptats a la nova situació.

La mobilitat interconnectada i sostenible és la referència per a construir una comarca del segle XXI, així com construir noves vies verdes entres els municipis i la capital a través de la CV-50 com a eix vertebrador. Els Plans d’Actuació Municipals d’Emergència són una necessitat en els nostres Ajuntaments en els temps que corren i el canvi climàtic ens marca les emergències diàries. Apostem per fer-ho de manera mancomunada per respondre amb més efectivitat.

L’Agricultura és el bressol de la Ribera del Xúquer i el seu present i futur és la nostra màxima preocupació. Prioritzarem les accions en els joves agricultors i l’abandonament de les terres, posant en funcionament els Consells Agraris Municipals. La dinamització dels ecosistemes locals per apostar pels productes de proximitat passen pel comerç local, així és converteix en una necessitat impulsar l’associacionisme intersectorial per treballar de manera conjunta en les relacions público-privades.

L’Educació Pública i de qualitat és la major garantia per a les noves generacions i la pandèmia ens ha posat el repte d’implantar eines digitals i ambientals en les activitats extraescolars. Les regidories d’Educació lideraran aquestes mesures.

Els fons Europeus i l’Agenda 2030 donaran un major valor afegit, treball en xarxa i projecció dels municipis i ciutats de la nostra comarca. Per tant, l’Euromunicipalisme determinarà la gestió de les oportunitats de la UE i les nostres administracions faran front a un gran repte de gestió. Així, que el primers passos han de ser la creació de regidories amb la nomenclatura de la UE, la creació de la figura de tècnic en projectes europeus municipals i planificar els projectes locals en base als eixos de la UE (digitalització i polítiques verdes) alineats en les accions municipals als 17 ODS de l’Agenda 2030.

La convicció, la il·lusió i l’esperança depositada en aquest document ens dona la responsabilitat com a partit de govern i majories socials en aplicar-lo, per dotar de millors serveis i recursos a la ciutadania en l’era post-Covid.

Compartir el artículo

stats