Nosaltres no volem passar per l’Ajuntament com el burro de Vitòria, sense pena ni glòria». Amb aquesta afirmació va justificar un regidor de l’executiu suecà l’augment de l’endeutament del poble de Sueca al ple de pressupostos que es va celebrar el passat 28 de desembre.

Un ple en el que el grup municipal Compromís manifestàrem el nostre vot en contra a les decisions preses a l’hora d’elaborar aquest pressupost que, per trobar-nos en mig d’una crisi social, sanitària i econòmica, devia ser i no ho és, el més social de la història de la democràcia.

Uns comptes per a 2021, en els quals les ajudes als autònoms i les pimes per a frenar les pèrdues que han patit a causa de la pandèmia, es redueixen un 66 %.

Una partida destinada a les ajudes per a emergències socials de 350.000 € que són inferiors a les despeses destinades a festes que ascendeixen a 450.000 €.

Una previsió d’increment en els ingressos per taxes i impostos de 343.000€, la qual cosa significa que no tenen intenció ni de congelar-los ni de reduir-los als autònoms.

Un govern que decideix no amortitzar deute bancari i, pel contrari, preveu en canvi fer un préstec de 2.125.916 € endeutant al màxim al poble de Sueca en uns temps de molta incertesa econòmica per als veïns.

I així un cúmul de despropòsits que acabaren aprovant amb els vots a favor de PSOE, C’s, Partit Popular i GISPM.

Un any en que tots els Ajuntaments dels pobles veïns han fet uns pressupostos en els quals s’han augmentat les partides socials, s’han reduït les partides no imprescindibles, han amortitzat deute i no n’han generat de nou, n’han congelat taxes i impostos el govern suecà ha imposat fer tot just el contrari: gastar i endeutar-se més.

Clar que passaran per l’Ajuntament de Sueca sense pena ni glòria, no han de patir per això, deixaran el llistó ben alt en allò que no es deu fer mai amb els diners públics, és a dir, allargar més el braç que la màniga o dit d’altra manera, gastar més del que tens i ingresses a les arques municipals.

La tasca com a gestors públics d’un govern municipal és la de protegir als ciutadans, en especial als més dèbils, per a que ningú es quede enrere. Precisament això és el que fa el Govern del Botànic. Però l’actual govern de Sueca sols sap improvisar per a continuació presumir d’una gestió que, ara com ara, ha resultat del tot improductiva, i que ni tan sols els ha servit per a que es lluïren. Nosaltres, Compromís, votàrem en contra dels pressupostos per al 2021 perquè no podem ser còmplices d’un ús tan pervers dels diners públics per a fer política i mantindre el poder.

Ho sentim pels suecans, vertaders innocents d’aquest 28 de desembre.