Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La Tribuna del Diumenge

LA PORQUERETA i l’herència de Compromís a Sueca

LA PORQUERETA i l’herència de Compromís a Sueca

Diumenge passat, el portaveu del grup municipal Compromís va llançar un article d'opinió. Després d´any i mig repetint l'única línia d'oposició que tenen, -el Pacte del Botànic-, a l'article, Compromís torna amb la mateixa, pero avança una mica més, passant ja a qualificar una per una algunes de les regidories que conformen el govern municipal.

Pel que respecta a la Regidoria d’Urbanisme, de la qual soc titular, la definix com a «porquereta d’erràtica gestió». La qualificació per escrit de «porqueretes» de les regidories del nostre Consistori no cal ni analitzar-la. Els suecans ja ho hauran fet. Erràtic significa: el que s’equivoca o va d’un lloc a un altre sense rumb. Quan vaig ocupar la Regidoria d’Urbanisme, en agost de 2019, vaig començar a prendre coneixement de l’estat en el qual l’Urbanisme estava a Sueca. Un Departament d’Urbanisme precari, amb la mateixa infraestructura de fa més de 20 anys, i tot per la falta de voluntat de Compromís de dotar-lo. Primava més la pandereta i la flauta, els himnes o no himnes, que sol.lucionar els problemes de personal. Com digué un actor de Compromís: «Sueca és vella». I tant que és vella! Per això, la deixem que es degrade més i ja està. No hi havia tan sols cap obrer per al manteniment de les vies públiques, o siga, per a coses tan simples i necessàries com reparar alguna vorera o clot. Increïble. Una població de 27.000 habitants amb cas urbà i zona costanera, i cap obrer per a tapar ni un forat. Gràcies a Compromís.

Immediatament, vaig programar i manar fer un plec de condicions per a poder contractar alguna empresa que s’encarregara d’aquestes tasques. Mes de 350 actuacions de tot tipus, amb un tracte de tu a tu amb el ciutadà, anar a les seues cases, cridar-los per telèfon, citar-los, escoltar-los… Anar a peu d’obra pública, dia a dia… Això ho han fet els seus equips de govern durant dotze anys, senyors de Compromís?

Tots els PAIs Sector-8, UEC-7 i 14, etc., estan parats o al Jutjat per la ineficàcia dels polítics de les legislatures dels dotze anys anteriors. En totes elles estava Compromís. Gràcies de nou, Compromís, per l’herència. Per posar un exemple, la resolució d’una d’aquestes unitats d´execució pot comportar indemnitzacions milionàries, que pagarem tots els suecans. Han explicat vostés açò al poble? Al departament d’Urbanisme vos poden informar de totes les gestions que s’han fet per aquest regidor per a desembossar aquestos PAIs, havent-se fet ja la liquidació dels mateixos per almenys saber en quin punt ens trobem. En una línia similar estan molts contenciosos (més dels que els ciutadans s’imaginen) perquè el polític de torn no va fer bé la seua feina. De nou, Compromís. Aquestos contenciosos s’estan resolent en l’actualitat, amb molta paciència i dedicació.

Un Centre de Dia que Compromís va pressionar perquè estaguera acabat per a les eleccions de 2019, i que, fruit d’eixes pressions, els suecans hem heretat una demanda del constructor de 100.000,00 euros. Hi havia que acabar-lo com fora, per a posar-se medalles de cara a l’electorat i tornar a eixir, i les presses, en tot i en obra més, són males companyes de viatge. Això no ho conten als ciutadans? No, clar, vostés només es preocuparen de la famosa plaqueta de la inauguració.

En any i mig m’he encarregat de que s’executaren enderrocaments d’edificacions que estaven anys i anys caiguent, amb tot el perill que suposaven. Ronda del Cabanyal, carrer Enfront de la Via... El carrer Algemesí, l’avinguda Vila i Honor de Corbera, el carrer Santo Domingo i el del forn del Melino, al carrer Vall, estan a punt de fer-se. Es preocupaven vostés de la seguretat del vianants quan estaven governant?

La cúpula de l’església de Sales, possiblement, podria haver-se enfonsat. Volen fer creure als suecans que això va vindre d’un dia a un altre? Hi havien avisos en els anys en els que Compromís governava advertint del mal estat en el que estava la cúpula, i vostés, com sempre, cap actuació, cap gestió, cap prevenció. S´han pres decisions valentes i, hui en dia, és una realitat que s’estiga reparant la cúpula de l´església de la Mare de Déu de Sales.

Reasfaltarem carrers i farem voreres, actuacions tres vegades més del que han fet els governs de Compromís anteriors. I altres projectes que ja es diran al seu moment. Erràtic jo? Tal vegada sí, perque em plouen de totes les bandes i de tots els tipus, havent heretat de vostés, senyors de Compromís, una absoluta falta de planificació en Urbanisme en molts anys.

Podria explicar molt més, però preferisc dir a Compromís que la qüestió està en saber equilibrar política i gestió, cosa que Compromís mai ha sabut fer. Ideologia sí, molta, sectària, (tots sabem en quin sentit), oposició barata i avorrida, cansina, repetida, moltes vegades ratllant el ridicle. Gestió, CAP, perquè gestionar és implicar-se i treballar, dia a dia. La ideologia no treballa. I vostés mateix així ho reconeixen, com va manifestar a l’últim plenari un membre del seu grup: «Ell era polític, i no gestor». No es pot descriure millor.

I així han deixat el poble. Estancat, ofegat, atrassat. Comparen poblacions dels voltants que han evolucionat espectacularment, amb planificacions i inversions: Cullera, Alzira, Algemesí… On ens hem quedat a Sueca? Els ideòlegs de Compromís que estan darrere de l’article, i que viuen a la reraguarda molt acomodadament d’eixe Estat espanyol que tots conformem i que ells tant rebutgen, -també tots sabem qui son-, li fan dir al seu portaveu el mateix article rere article, plenari rere plenari.

Per últim, i no per això menys important, davant la lamentable qualificació que les ments lúcides de Compromís han fet de l’àrea que dirigisc, vull reconéixer i agrair al magnífic equip de persones del departament d’Urbanisme, l’encomiable esforç que fa per a portar endavant la gran càrrega de feina existent, de vegades desesperant, amb els escassos mitjans que tenim, i per entendre’m i ajudar-me. Sense ells, res seria possible.

Compartir el artículo

stats