Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Opinió

posem les persones per davant

posem les persones per davant

Des de Compromís Alzira tenim clar que les persones estan per davant de tot, i en els temps que estem vivint, la salut està al cim de les prioritats. A ningú cal explicar en quina situació ens trobem, situació que està sent un repte a tots els nivells. Però si caldria destacar que, tot i els debats que hi ha al respecte, considere que no podem «enfrontar» la salut amb l’economia. Hem de ser conscients que el que es faça hui per protegir la salut, demà protegirà també l’economia de la nostra ciutat i del país i la farà més forta, i a nosaltres més resilients, amb més capacitat com a societat per a projectar-nos en el futur a pesar de les condicions dolentes que estem patint.

I no ens referim només a la salut en el seu terme més estricte de plenitud de la condició humana en l’àmbit físic sinó també a la plenitud en el sentit mental, econòmic, de condicions mínimes de vida, etc. Els canvis actuals i els que van a produir-se en un futur, a conseqüència de la pandèmia, seran multidisciplinaris, per a tots els sectors, però sobretot per a les polítiques inclusives i per a la seua gestió per part de les administracions públiques.

A Compromís tenim clar que el centre de les nostres polítiques són les persones, posició teòrica i política que es tradueix a la nostra gestió a l’Ajuntament d’Alzira. Així es demostra amb el reconeixement estatal que ha rebut el departament de Serveis Socials per segon any consecutiu. L’Associació Estatal de Directors i Gerents de Serveis Socials revalida aquest reconeixement a l’excel·lència per l’esforç pressupostari en elevar la inversió social.

Hem creat el pla ASISTE, un pla que aposta per la ciutadania i que recull les mesures estratègiques aplicades per l’Ajuntament d’Alzira des de l’inici de la crisi per a fer front a la Covid-19 tant des del punt de vista social, cultural, sanitari com tributari per a les persones i empreses. En el 2020 s’han destinat 2.831.158,24 d’euros amb especial atenció, a aquelles persones, famílies i comerços en els quals els efectes són més devastadors. Un pla que tindrà continuïtat també en el 2021.

També posàrem en marxa el mes d’abril de 2020 el Pla d’Emergència Social per a afrontar la crisi sanitària, una sèrie de mesures de caràcter social per a articular i reforçar l’atenció i protecció als segments de població més vulnerables de la ciutat. A partir de març entrarà en funcionament el segon Pla que inclourà mesures com: Ajudes extraordinàries per a finançar la crisi de l’habitatge; «l’agenda col·laborativa» amb totes les entitats socials del municipi; el projecte «Creu Roja respon»; el projecte «CRIDA’M» de promoció d’autocures i suport social telefònic en persones majors que viuen soles; enfortir la xarxa de serveis assistencials domiciliaris; la Unitat d’Atenció Psicològica, pla d’assistència i acompanyament al malalt amb trastorn mental greu i suport psicosocial als seus familiars i també recuperarem el Fons de Solidaritat «SOM ALZIRA» que arreplegarà les aportacions d’entitats, associacions i de la ciutadania per a fer front a les primeres necessitats dels nostres xiquets i xiquetes i de les seues famílies.

Per a finalitzar, sols recordar que, per superar les conseqüències de la Covid-19, no hem de defallir, hem de lluitar totes i tots junts, cal avantposar el «nosaltres» davant del «jo», protegint als més dèbils i pensant en les persones. No cal ara una politització de la pandèmia, no calen alarmismes, ni fer propostes que ens porten a un atzucac o camí sense eixida insolidari.

Aquesta crisis requereix noves perspectives de gestió, noves perspectives en les polítiques d’atenció social, en els vessants econòmiques i comercials, en les actuacions mediambientals, etc. Però sobretot no deixem de posar en el centre de totes elles a les persones.

Des de Compromís Alzira ho tenim clar: sempre les persones per davant.

Compartir el artículo

stats