El Museu Faller de Cullera és el segon més visitat de tota la Comunitat Valenciana, sols per darrere del de València. Amb 14.520 visites, que va ser renovat i reformat al 2020 amb una mirada interactiva cap a les noves tecnologies, ja s’ha convertit en un dels principals atractius de la ciutat.

La tradició i artesania fusionada amb la innovació i modernització és un dels seus punts forts. Això permet, mitjançant experiències més participatives, apropar als visitants la divulgació de la festa fallera, declarada Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.

A banda de l’ampli material expositiu conformat per ninots indultats, indumentària tradicional o maquetes falleres, l’espai també compta amb atractius museístics més novedosos. És el cas d’un videomapping on es pot veure el procés de construcció d’un ninot, una pantalla tàctil amb una base de dades de les comissions falleres cullerenques, un audiovisual que recrea al detall com es vist un home i una dona amb la seua indumentària o una reproducció sonora d’una mascletà a mode d’experiència immersiva, entre altres atractius

«Cullera compta amb un ric patrimoni històric, artístic i cultural i, deguda la llarga tradició fallera que tenim, també era necessària una intervenció forta per posar-lo en valor i estar a l’avantguarda», destaca la regidora de Patrimoni HIstòric i Museus, Amparo Jover. Per a l’edil, estes xifres demostren que el món faller i tots aquells que volen conéixer la festa dels valencians i valencianes confien en el Museu Faller de Cullera «perquè és el millor».