Suscríbete

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

URBANISME

L’Alcúdia convertirà un tram de la CV-50 en avinguda urbana accessible

La remodelació pretén crear una nova via urbana amb voreres amples, accessible per als vianants, ben il·luminada, sense barreres arquitectòniques, amb carrils bici i pacificació del trànsit

Imatge actual de la carretera CV-50 al seu pas per L’Alcúdia, en l’avinguda de Guadassuar. | LEVANTE-EMV

La Carretera CV-50, al seu pas per l’Alcúdia, travessa el nucli urbà mitjançant dues avingudes, l’avinguda de Carlet i l’avinguda de Guadassuar. Esta segona, de 555 metres de llargària, és l’objecte de la reestructuració que es durà a terme dins del Pla Reconstruïm Pobles, subvenció de la Generalitat Valenciana a través de la Vicepresidència segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica per a la realització d’actuacions urbanes.

Simulació de l’estat final de la nova via urbana amable després dels treballs de remodelació programats. | LEVANTE-EMV

Dimarts 3 d’agost, la Junta de Govern de la corporació alcudiana adjudicà el contracte d’obra de «Millora de la urbanització de l’avinguda de Guadassuar» a l’empresa Guerola Transer S.L.U., per un import total de 753.847,61 euros.

Esta adjudicació es pot considerar el tret d’eixida d’una remodelació que millorarà el benestar del veïnat alcudià, eliminarà barreres entre dues parts del poble i potenciarà la zona urbana i comercial. Les obres començaran el pròxim mes de setembre i el termini d’execució previst per l’empresa és de cent huitanta dies.

Resolució d’una demanda recurrent

La situació actual de l’avinguda de Guadassuar crea una sèrie de problemes derivats del seu disseny, que partix el nucli urbà en dos i fa difícil l’accés del veïnat a equipaments públics molt concorreguts, com ara el Centre de Dia o el Centre de Salut, a més dels habitatges que queden a eixa part de la carretera.

Com que el disseny actual és el d’una carretera, no es tenen en compte les necessitats de les persones vianants, extrem que s’agreuja en el cas de persones amb necessitats especials: les voreres són molt estretes en alguns trams del recorregut i inexistents en altres, i l’excessiu desnivell entre la calçada –molt elevada- i els laterals, unit a una deficient instal·lació lumínica, crea molta inseguretat.

Altres problemes derivats del pas de la CV-50 pel nucli urbà són els mediambientals, derivats de la contaminació acústica i de l’emanació dels gasos produïts per un pas considerable de vehicles. A més, la configuració del vial no permet circular en bicicletes amb seguretat.

Caldria afegir també que esta avinguda conforma l’entrada sud-est al poble i la imatge urbana que dóna actualment no és la més desitjable.

El rebaix de la cota de la Carretera que, a més dels inconvenients mencionats, crea molts problemes en el cas de pluges torrencials, ha sigut una demanda recurrent de l’Ajuntament de l’Alcúdia a la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, titular de la CV-50, que finalment ha donat el seu vistiplau a l’actuació.

Una via amable, segura i accessible

La remodelació de l’avinguda de Guadassuar millorarà la imatge urbana d’una de les principals artèries d’accés a l’Alcúdia, amb una ampliació substancial de la secció de voreres i espais per als vianants, lligada a la creació dels passos de vianants necessaris, especialment amb l’elevació del pas en l’accés al Centre de Salut i en la connexió de vianants entre l’avinguda Antoni Almela i Comte del Serralllo. Per tal de prioritzar l’ús de bicicletes al municipi, s’enllaçarà amb els carrils bici existents amb un carril bici de doble sentit i de nova creació, ubicat en la vorera nord-est de tota l’avinguda.

El disseny del mobiliari urbà serà adequat al nou plantejament urbà i distribuït pensant en la proximitat a zones infantils. Es crearan espais de relació inclusius, pensant en totes les edats, com ara zones de descans i suficients bancs. Les voreres s’ampliaran considerablement per a facilitar el pas de persones amb necessitats especials, carros de bebé o carrets de la compra, i els escocells de l’arbrat que es plante estaran anivellats amb la vorera.

La solució proposada, per tant, prioritza la mobilitat de vianants i usuaris de bicicleta, sense fer desaparéixer el pas de vehicles automòbils, però sí pacificant el seu pas. Això s’aconseguirà també oferint als vehicles en trànsit la utilització de les rondes perimetrals, l’avinguda República Argentina i la ronda de la Solidaritat.

Este desviament serà obligatori en el moment que els treballs de remodelació afecten el ferm de l’avinguda, que s’espera que siguen períodes curts, però de segur que un cop coneguda la ronda, els conductors de pas seguiran utilitzant-la, per comoditat.

Compartir el artículo

stats