Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Opinió

compromís: un projecte que sap sumar

E ls darrers temps sovintegen bones intencions polítiques que ens parlen de major democràcia i major participació. A Compromís hi estem d'acord... i ho practiquem. Amb dues experiències: les primàries obertes a la ciutadania on es triaven la totalitat dels candidats i candidates a les Corts Valencianes i la de molts ajuntaments, que han suposat un èxit de participació, i les assemblees, també obertes, que se succeeixen pertot arreu dels pobles valencians.

Des de Compromís som ben conscients que la política (i els polítics) pateix d'un desprestigi generalitzat i que costa molt il·lusionar la gent. Però, sabedors que, paradoxalment, només la política ens pot traure de la profunda crisi ètica en què estem immersos, notem que en són moltes i molts els qui creuen que ha arribat l'hora i es mostren disposats a ser protagonistes d'eixe canvi.

Compromís, i els partits que l'han precedit, ha estat sempre una formació assembleària i oberta. I des de fa mesos treballem per fer-ho més patent, perquè entenem que hem de valoritzar la nostra manera de ser i funcionar. Quan parlem de «sumar des de la base» no volem projectar un mer eslògan. Perquè la participació en la presa de decisions és un dels pilars fonamentals en la nostra manera d'entendre la democràcia. Els darrers mesos ens hem vist sorpresos gratament per l'arribada de molta gent que vol acompanyar-nos en el canvi. I la nostra obligació no és congratular-nos simplement, sinó intensificar esta tasca de construir en cada municipi una alternativa sòlida, una nova majoria que servisca de base per als governs locals i per al canvi al País Valencià.

A la Safor-Valldigna s'han sumat 1.152 persones que han decidit formar part del projecte de Compromís, el que suposa un creixement de vora un 50 %, una vegada passades les primàries i amb vistes a encarar els propers comicis locals i autonòmics.

Ara, treballem per dissenyar el programa de cada municipi, remarcant que «som Safor». I entenem que és un bon moment per continuar apostant per la comarca, ara que les assemblees locals estan treballant en el programa de govern dels diferents municipis. Les persones de Compromís hem treballat i treballarem per fomentar esta visió conjunta. És el moment de dissenyar el futur, de tornar el somriure a la gent, des de propostes rigoroses.

Sumem idees i sumem gent, i convidem tothom que vulga aportar el seu gra d'arena per a fer-ho. Omplim de somriures per al canvi els nostres municipis!

Compartir el artículo

stats