Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

pressupostos, subvencions esportives i justícia

pressupostos, subvencions esportives i justícia

Començaré resumint amb poques paraules, per tal de no avorrir ni deprimir al lector, quina és la situació econòmica de l'Ajuntament de Gandia. Ja ho sabran perquè ho hem repetit per activa i per passiva, però aquest Ajuntament està realment molt malalt, amb un deute bancari de més de 240 milions d'euros i un deute a proveïdors de més de 80 milions d'euros. Amb una empresa pública que, en mans de l'anterior govern, va enfonsar a la ciutat i ha deixat a aquest govern una insignificant capacitat de maniobra.

Amb aquesta situació, és el moment d'assumir la magnitud de la tragèdia i de fer-li front a la mateixa tots junts. Les decisions i gestions del govern no seran fàcils, ni per a nosaltres de prendre, ni per als ciutadans de digerir, però ens donarem suport i ens ajudarem per tal que ens siga més fàcil superar la dificultat. Tot i això, sembla ser que hi ha qui prefereix seguir vivint en eixa realitat paral·lela i irreal que va dibuixar el PP durant quatre anys. Aquella fantasia que ens ha portat a esta realitat: la d'una ciutat que ha multiplicat per dos els seus deutes en només quatre anys.

Em trobe, amb els meus companys del departament i amb els companys d'Economia i Hisenda, elaborant les línies a seguir per a tancar el pressupost d'Esports en 2016 i, el que és més important, el sistema de subvencions a entitats esportives. I tot i que no puc entrar encara en detall, ja els puc avançar que, com bé diu la dita, «les comparacions són odioses». Tenint en compte que l'anterior govern unflà els pressupostos il·legals i prorrogats de 2015, i que va utilizar IPG per a prometre els diners que no teníem, la disminució del pressupost d'Esports és dràstica. I l'haurem d'afrontar tots junts.

Per això, i pel que respecta a les subvencions (que és un dels aspectes que més em preocupa com a regidora), vull manifestar que anem a canviar totalment la manera d'entendre les ajudes. Perquè el que aquest govern vol és garantir l'esport base i la vida saludable en la ciutat. Que cap xiquet ni xiqueta de la ciutat, siga quin siga el seu esport favorit, es quede sense poder practicar-lo a Gandia per la situació econòmica que puga viure la seua familia. Perquè en aquest moment no podem permetre'ns el luxe de donar grans quantitats econòmiques a entitats esportives amb la finalitat única de pujar de divisió.

I qui no vulga entendre aquesta realitat és que viu molt allunyat del moment que realment viu Gandia. I s'equivoquen si pensen que el seu problema és aquest govern o el nostre problema són les seues reivindicacions. Perquè realment compartim problema: la nefasta gestió econòmica que el PP va fer durant quatre anys en materia esportiva. Eixe és el problema comú. Perquè no s'entén, per exemple, que en una ciutat arruïnada i en crisi, el PP decidira augmentar en subvencions esportives en 2015 de més del 100 %.

Perquè no té cap lògica que una entitat esportiva rebera més diners que molts convenis de caràcter social de la ciutat, atenent al complicat momento que viuen moltes famílies de Gandia.

I perquè no és just el greuge comparatiu que s'ha fet entre unes entitats o altres i uns esports o altres. Un greuge que atenia, únicament, a la sintonia o enemistat entre l'entitat i l'anterior govern. Per a nosaltres, tots els xiquets i xiquetes són iguals, practiquen l'esport que practiquen i ho facen en l'equip que ho facen. I per això, tant les subvencions com l'ús de les instal·lacions esportives es farà de manera igualitària, justa i transparent. Perquè corren altres temps i cal canviar la manera de fer les coses.

Compartir el artículo

stats