Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

ipg: una ressaca de 28 milions

ipg: una ressaca de 28 milions

El Partit Popular es va passar els quatre anys de la legislatura passada proclamant en cada junta d'accionistes que volia dissoldre l'empresa pública. Però no només no va fer cap actuació per assolir eixe objectiu, sinó que va anar ampliant l'objecte social de la mercantil i injectant-li de manera irregular recursos per a poder continuar realitzant impunement les seus malifetes.

No en va, IPG ha sigut un joguet en mans del PP per a executar sense cap tipus de fiscalització allò que no podia fer-se des de l'Ajuntament. IPG ha contribuït de manera activa a la ruïna econòmica i moral d'esta administració municipal. El PP ha utilitzat IPG per fer el que li ha donat la gana, literalment parlant, en este Ajuntament: Col·locació de més de 200 endollats; Assoliment de deutes exorbitants; Realització d'una gestió absolutament opaca; Pràctiques d'amiguisme en la contractació i en el pagament d'obres i de serveis; Actuacions caracteritzades per la manca de respecte als grups de l'oposició.

I què ha costat una part d'eixa festa als ciutadans i ciutadanes de Gandia? Més de 28 milions d'euros tirats al fem o que han acabat recalant en les butxaques dels amics, coneguts, saludats i beneficiats pel PP. Trist balanç d'este pou putrefacte de misèries i de desgavells que ha fet d'IPG un model del que no hauria d'esdevenir una empresa pública. Un model que, desgraciadament, ens recorda el funcionament d'altres empreses públiques en mans del PP valencià que s'han fet tristament famoses com Imelsa, Ciegsa, Emarsa...

L'acte de de dissolució de l'empresa pública iniciat dilluns passat marca la voluntat clara del govern municipal actual d'acabar amb unes pràctiques totalment incompatibles amb una administració honesta, rigorosa i transparent. També és el compliment d'un dels compromisos electorals de la coalició Més Gandia: la dissolució de l'empresa Iniciatives Públiques de Gandia.

Des que vam assumir el govern d'esta ciutat vam tindre clar que hauríem de netejar les clavegueres de l'Ajuntament. Eixa ha sigut la nostra prioritat des del primer dia. Així, hem buidat l'empresa pública del cau d'endollats en què l'havia convertida el PP. L'Ajuntament ha assumit el deute bancari multimilionari de la mercantil. Estem esperant nous mecanismes de finançament del Govern central per poder fer front al pagament del deute comercial dels proveïdors que no van tindre la sort d'estar entre els elegits per a cobrar abans de les eleccions. Haurem d'acabar assumint tots els actius de l'empresa per tal de no provocar cap dany a les famílies allotjades en les seues modestes vivendes.

I el que és més important: iniciarem un procés de dignificació de la gestió pública municipal, que bona falta que fa. I tot això ho hem fet, ho estem fent i ho farem a pesar de l'actitud obstruccionista i amenaçant del PP. Però no, la dignitat no és lo seu. Al senyor Barber l'únic que li interessa és repetir constantment que hem pujat els impostos. Però és tan demagog i poc rigorós que no fa cap referència als factors que han provocat la ruïna total d'este Ajuntament. La ruïna accelerada per la gestió putrefacta de l'empresa IPG: maremàgnums, bous, Gandia Shore, concerts milionaris, saraus múltiples, lloguers de discoteques no pagats, compra de boleres no satisfetes, adquisició de solars en zones a on no li feia cap falta a l'Ajuntament, pagament de jornals a centenars d'enxufats a càrrec de l'empresa pública...

Tot això ha propiciat que este Ajuntament estiga més net que sant Paulí. El més curiós del cas és que es pensa el senyor Barber que la gent no té memòria: El PP ha sigut el responsable de pujar un 21 % l'IBI o un 95 % l'impost de circulació de vehicles en el tram de menor cilindrada en esta ciutat.

I que proposem des del govern per posar remei a esta situació? Tres passes: Evidentment, començar per tallar de soca-rel les actuacions irresponsables dutes a terme al llarg de la legislatura passada. En segon lloc, iniciar el procediment real de dissolució de la mercantil, que ara encetem. I tercer, nomenar un equip de persones encarregades de conduir el procés de liquidació de l'empresa pública. Eixe és el nostre objectiu i per aconseguir-ho posarem damunt de la taula tots els mecanismes necessaris per fer-lo realitat.

Si, més enllà de les promeses incomplides i de les declaracions d'intencions grandiloqüents, fa quatre anys els representants del PP hagueren fet el que nosaltres comencem ara, de segur que este Ajuntament no estaria en la situació de fallida en què es troba actualment. Somia el PP que la ciutadania s'oblide que durant els últims quatre anys ells s'han encarregat de secar completament els recursos d'una ciutat que podia ser una de les més riques del País Valencià.

Compartir el artículo

stats