Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

la vertadera seguretat ciutadana

la vertadera seguretat ciutadana

En ple segle XXI, en una societat moderna, civilitzada i educada, sembla mentida que encara hi haja servidors públics que no entenguen la Seguretat Ciutadana com una tasca de mediació i convivència, de proximitat i diàleg. Són polítics que mesuren l'èxit o fracàs de la política en Seguretat Ciutadana atenent a les vivendes tapiades al cap del mes. Una frivolitat típica d'un govern autoritari i aficionat a les gestions de molta fotografia i poc diàleg.

Aquesta actitud frívola és la que van mostrar fa uns dies els regidors Víctor Soler i Toni Abad, que fins a fa uns mesos, quan estaven al govern, presumien i es fotografiaven cada vegada que la Policia Local tapiava una vivenda a Gandia. Però això és el que feien: posar rajola i poca cosa més. Res de mediació, cap gestió per garantir la convivència ni cap diàleg per esbrinar el drama de cada persona que hi havia darrere d'aquelles portes. Alçar murs era la seua única solució vàlida. Com altres polítics en altres temps, sense importar tot el que envoltava cada cas: rapidet per a la foto i a casa.

Gestionar la Seguretat Ciutadana és molt més que fer-se fotos davant d'una vivenda amb la porta precintada. El departament que ara tinc l'honor i l'orgull de dirigir és l'encarregat de treballar per a garantir, entre d'altres, valors tan importants com la convivència pacífica, l'erradicació de la violència, el correcte ús de les vies i espais públics de la ciutat, o el compliment de totes i cadascuna de les ordenances municipals d'aquesta ciutat (eixes a les quals vostès maltractaren quan van ser govern, permetent als seus amics saltar-se-les a la torera). I treballar per eixos valors és treballar per a millorar la qualitat de vida. Així ho enten aquest govern i així ho entenen els membres del cos de la Policia Local de Gandia

Des de fa uns mesos, Gandia és més lliure, més respectuosa i, fixen-se per on, més segura. S'han deixat de tapiar vivendes, s'ha garantit als ciutadans el dret a empadronar-se en la nostra ciutat i, malgrat totes les seues crítiques al respecte, cada mes milloren les dades de criminalitat a Gandia, tal i com es desprèn dels informes que tractem a les Juntes Locals de Seguretat. Per això, senyors del PP, tinguen clar que la Seguretat Ciutadana és fonamental per a aquest govern. Això sí: entesa d'una altra manera.

Volem un cos de la Policia Local proper amb els nostres veïns. Preocupat per cada xicotet problema que preocupa a cada veí de la nostra ciutat. Treballant per tal de solucionar cada inquietud, cada queixa, cada problema. I volem que ho facen amb diàleg, garantint la convivència i el compliment de les ordenances municipals. Així és com entenem nosaltres la Seguretat Ciutadana, i no destinant fins a sis agents a buscar vivendes on poder alçar murs.

Aquest govern està pendent de les persones i dels problemes dels seus veïns. I quan cal actuar amb contundència, s'hi actua: el protocol es posa en marxa i, a hores d'ara, s'han precintant cinc vivendes, se n'han tapiat dues i s'ha actuat de forma conjunta amb la Policia Nacional en altres casos on la situació reclamava acció directa. Sí, ho hem fet com ho feien vostès, però amb una clara diferència: no creguem que siga necessari fer publicitat mediàtica per haver fet la nostra feina.

Tinguen clara una cosa: aquest govern mai farà un circ mediàtic d'un problema social com és tindre a moltes persones sense vivenda per manca de recursos. Per això, el que sí fem és treballar dia a dia, colze a colze, amb els ciutadans i els seus problemes, buscant solucions i garantint la convivència.

Entenc, però, que per a vostès la Seguretat Ciutadana, igual que moltes altres coses, és només un circ on tractar de buscar baralles on vostès es mouen millor que ningú. Donat que sóc nova encara en estes coses de la política, quan el senyor Abad em va preguntar per l'edifici de la barriada de Corea, vaig pensar que li preocupava realment i volia col·laborar. Res més lluny de la realitat: volia carnassa per al seu circ mediàtic, oblidant que, com li vaig dir, estem treballant en la solució del problema, de manera coordinada, la Policia Local, la Policia Nacional, Serveis Socials i Sanitat. Sabem que vostès hagueren acabat de seguida: alçant murs i deixant un edifici fantasma mentre centenars de famílies tenen problemes per garantir un sostre als seus fills. Però els temps, per sort, estan canviant, i aquest govern apostem per les paraules en comptes de les rajoles.

Compartir el artículo

stats