Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

PER UN model EDUCATIU PÚBLIC

Hui, com a socialista no vull parlar de treballadores ni de sindicats, vull parlar del model d'ensenyament que defensa el Govern local de Gandia, un model públic, bàsic i universal. Un model diferent al que els senyors del PP i precisament Víctor Soler, que era el responsable de l'àrea d'Administració de l'Ajuntament de Gandia, juntament amb la responsable d'Educació, Marta Cháfer, es van encarregar de lapidar afavorint un model privat que va perjudicar no només als pares i mares dels usuaris de les Escoletes Infantils Municipals amb la pujada de la despesa familiar que va comportar, sinó també a les mestres i educadores que van ser acomiadades sense pietat, desprestigiant el seu treball, amb nocturnitat i a través de policies locals amb el conseqüent dany moral.

Van desfer un model que era l'enveja de la resta de poblacions del País Valencià. Tres sentències van ser necessàries per a que el PP readmetera 12 de les treballadores. Ara tenim una sentència més, 13, sense comptar amb la despesa als ciutadans de quasi dos milions d'euros de les nòmines d'aquestes treballadores per acomiadament il·legal.

Ara volen donar lliçons? No recorden com van acomiadar a les treballadores fa quatre anys? En aquell moment no van subrogar ni a les treballadores de l'escoleta que gestionava Caritas i van pagar de forma voluntària, quan no ens pertocava, la indemnització que havia de pagar GEIM, i ara demanen que este govern tinga consideració amb les treballadores? Clar que la tindrem, nosaltres no som com vostés.

A qui va beneficiar aquest canvi? A una empresa privada, una empresa que tenia molt clar que les escoletes eren només una adjudicació i quan una adjudicació s'acaba, es pot tornar a treure a concurs, o es pot canviar el model. Així ho van signar vostés mateixos al contracte amb GEIM, on es desvincula a l'Ajuntament de forma clara de tindre cap relació amb les treballadores de les Escoletes.

El nou govern a la Generalitat té la voluntat de generalitzar l'escolarització en el tram de 0-3 anys. L'any passat ja cinc municipis iniciaren aquest procés amb èxit i Gandia té la voluntat que, de la mateixa manera que va crear la major Xarxa d'Escoletes Infantils Municipals del País, aquestes puguen passar a formar part de la Xarxa de la Generalitat i fer que siguen gratuïtes, i per això s'ha creat una comissió amb la conselleria per estudiar la millor manera de fer-ho sense perjudicar a ningú.

Les escoletes infantils van ser construïdes amb fons públics amb ajudes del Govern de Zapatero que eren diners dels ciutadans de Gandia. És de rebut que aquests fons tornen als ciutadans i que puguen tenir una oferta des dels 0 fins als 18 anys pública i de qualitat, i gratuïta, i per això anem a lluitar. Buscant el benefici col·lectiu tants dels xiquets i xiquetes de Gandia com de les seues famílies. O van a explicar-los vostés als pares que mentre a tota la Comunitat Valenciana les famílies disfruten d'educació pública i gratuïta a Gandia, que tenim una Xarxa d'edificis que són públics, els pares han de pagar? No serem nosaltres qui ens quedem fora d'aquesta mesura que beneficia els ciutadans de Gandia i l'educació pública.

Compartir el artículo

stats