Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Gràcies, doctora Lluch

Gràcies, doctora Lluch

Ahir va ser un dia molt especial per a moltes persones de Gandia i la comarca. Un dia per reconèixer una trajectòria professional, però més important encara, el recorregut personal de la benvolguda i admirada doctora i investigadora Anna Lluch. Al Saló de Plens la ciutat de Gandia li va fer un reconeixement públic en presència de moltes companyes, pacients, amigues i altres persones agraïdes.

Aquest acte tenia com a principal objectiu fer honor a la trajectòria vital d'una dona que, amb molt de sacrifici i esforç, ha aconseguit avanços per a moltíssimes altres dones, per a les seues famílies i també per a la societat en la lluita contra el càncer de pit. Una dona que, amb el seu treball i la seua constant dedicació, ha sigut molt important per a moltíssima gent. I ahir vam reconèixer-li com a ciutat, des de l'Àrea d'Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives eixa enorme tasca en benefici de moltes gandianes.

Si Gandia, si totes i tots vosaltres li heu fet el reconeixement és per l'estima i l'agraïment que li tenim a la doctora Lluch, ja siga perquè la coneguem directament o perquè de forma indirecta valorem la tasca que significa tractar i acompanyar tantes i tantes dones en un difícil camí com és la lluita contra la malaltia terrible del càncer.

La seua amiga Ana va vindre fa un temps a proposar-me que des del govern de Gandia retrerem a la doctora l'homenatge. Una proposta que vaig rebre amb els braços oberts, doncs pense que actes senzills com aquests són els millors per posar en valor el seu treball diari. Sé que a la Dra. Lluch no li agrada que la lloen de forma exagerada, però crec just fer una xicoteta reflexió sobre els seus assoliments acadèmics i professionals en la recerca i la clínica oncològica, tot i que parlen per si sols.

Mèdica i investigadora en oncologia, especialitzada en càncer de mama. És catedràtica de Medicina en la Universitat de València i cap del Servei d'Hematologia i Oncologia de l'Hospital Clínic Universitari de València. I és una referència en la lluita contra el càncer de pit més enllà de les nostres fronteres. Membre de la Societat Espanyola d'Oncologia Mèdica, de la qual ha sigut vocal, de la European Society for Medical Oncology i de la American Society of Clinical Oncology, vicepresidenta de la Societat Espanyola de Senologia i membre de la Fundació d'Estudis Mastològics.

Ha exercit com a assessora del Programa de Diagnòstic Precoç de Càncer de Mama de la Comunitat Valenciana, ha format part del Comitè Assessor del Pla del Càncer i va ser membre del Comitè Assessor del Programa de Càncer Hereditari al País Valencià. També és investigadora de la Fundació de Recerca de l'Hospital Clínic i membre de la Fundació RESSÒ (Excel·lència i Qualitat de l'Oncologia) i de la Unitat de Recerca Clínica de Càncer de Mama del Centre Nacional de Recerques Oncològiques.

Des de l'any 2014 és acadèmica de nombre de la Real Acadèmia de Medicina i Ciències de la Comunitat Valenciana. És investigadora principal en 10 projectes del Fons de Recerca Sanitària de l'Institut de Salut Carlos III, ha col·laborat en 16 projectes de recerca competitius i ha dirigit més de 20 tesis doctorals. La seua trajectòria en la recerca i el tractament del càncer de mama l'ha fet mereixedora de diversos guardons.

No obstant açò, a mi m'agradaria destacar d'Anna Lluch que és en les distàncies curtes on es comprèn la fama que precedeix aquesta doctora valenciana. Una dona per a la qual no hi ha dos pacients iguals, com ella afirma moltes vegades, i ho reflecteix a la perfecció al seu treball diari. Ella sempre parla que l'empatia amb el malalt ha d'estar integrada en la pràctica mèdica i això és el que la fa diferent a moltes altres. Una actitud que es resumeix en aquesta frase seua: «Me n'aniré a casa el dia que m'acostume a donar males notícies». És per això, que la nostra ciutat vol també expressar el seu agraïment en nom de moltes dones i les seues famílies.

Malauradament, no estem acostumats encara a la igualitat en aquest àmbit. També aquest és un terreny on cal reivindicar-nos, reclamar la igualtat de gènere. I l'administració n'ha de donar exemple. Per això, ja puc anunciar que el reconeixement a la doctora Lluch serà el primer de molts altres on pretenem visibilitzar i posar en valor el treball invisible i silenciat de moltes dones a la nostra societat des d'àmbits molts diversos, com ara aquest de la dedicina i la investigació.

Compartir el artículo

stats