12 de abril de 2018
12.04.2018

Potries estrena l'exposició de la diputació sobre la memòria històrica

La mostra de Gustavo Germano recorrerà després els municipis de Beniarjó, Marines, Olocau i Xelva - Les obres estan en els carrers i són una denúncia contra les dictadures i la guerra civil

12.04.2018 | 04:15
Potries estrena l'exposició de la diputació sobre la memòria històrica

El projecte «Absències i Distàncies» de l'artista Gustavo Germano, ha iniciat el seu trajecte a Potries de la mà de la Diputació de València. Els responsables de Cultura, Xavier Rius, de Memòria Històrica, Rosa Pérez i l'alcaldessa, Assumpta Domínguez, presentaren ahir l'exposició que té com objectiu «recuperar la memòria històrica i democràtica» a través d'un muntatge fotogràfic urbà que fa un relat de les absències i distàncies causats per règims dictatorials d'Amèrica Llatina i la Guerra Civil espanyola.


L'exposició de les obres de Gustavo Germano es presentaran en aquests cinc pobles de València amb el format d'instal·lacions fotogràfiques urbanes. Amb aquestes intervencions, cada poble comptarà amb un relat expositiu propi i, al mateix temps, formarà part d'un circuit juntament amb la resta.

La mostra s'exhibirà en cinc municipis que també parlen d'absències. En la presentació el diputat Rius ha dit que Potries, Beniarjó, Marines, Olocau i Xelva són cinc pobles de poca població «que tenen en comú les absències que patix la gent quan veu com els veïns deixen les cases buides i fan mudança».

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook