L´Ajuntament de Tavernes de la Valldigna s´ha erigit, amb els últims reconeixements i actuacions, com a referent en la lluita contra la violència de gènere i en la defensa de la igualtat entre homes i dones. La inclusió del municipi en la Xarxa de Municipis Protegits contra la violència de gènere, de la que ha sigut una de les primeres ciutats en acreditar els requisits d´entrada, així ho testifica, segons va informar ahir l´ajuntament.

Este fet reconeix, entre d´altres qüestions, l´existència d´una regidoria d´Igualtat amb recursos personals i econòmics propis, disposar d´un pla municipal d´igualtat i estar adherida al programa d´atenció telefònica i protecció de les víctimes de violència de gènere. A més, Tavernes ja complix la pràctica totalitat dels requisits que la xarxa demana assolir en el termini de 2 anys des de l´adhesió.

D´esta manera, La Policia Local ha treballat des del 2012 per a incorporar-se al programa Viogen de seguiment integral en els casos de violència de gènere amb la signatura d´un protocol de coordinació entre Guàrdia Civil i Policia Local, entre moltes altres actuacions en la mateixa línia.