Villalonga acull este diumenge, 13 de maig, la jornada «Desmuntant mites en el circ de la Safor - Via verda del riu Serpis» organitzada dins del projecte Geosenda, la Universitat de València i la regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Villalonga. D'esta manera es celebra el «Gelodía», el dia de la divulgació de la geologia i la professió de geòleg i geòloga a escala nacional.

Geosenda és un projecte que apropa a la societat el coneixement de la geologia, del patrimoni geològic i la diversitat, tot això des del rigor i amb una finalitat divulgativa. Permet descobrir la història dels nostres paisatges, els recursos naturals i la raó de «les espectaculars formes que fan que els principals atractius turístics del planeta siguen pura geologia», assenyalen.

Amb l'establiment l'antiga pedrera de Villalonga com a punt d'encontre, des de les 9 fins a les 12 horias aniran formant-se grups cada mitja hora que comptaran amb l'explicació de monitors que explicaran la geologia de l'entorn en cada parada. Enric Llorca, alcalde de Villalonga, afirma que «la col·laboració directa i compromesa amb estos esdeveniments és fonamental perquè el nostre patrimoni natural, l'actiu més important de Villalonga».