Tavernes de la Valldigna ha presentat un any més el Llibre de Festes 2018, una publicació que, més enllà de tractar de les celebracions i la programació festiva, té un caire cultural i social de primer nivell gràcies a la participació de nombroses persones del municipi.

L´acte va estar encapçalat per la regidora de Cultura i Festes, Encar Mifsud, i l´alcalde en funcions, Josep Llàcer. Durant la presentació es van explicar els continguts del llibre, i també es van detallar tots els esdeveniments que tindran lloc al municipi durant els dies en què es celebren les Festes Majors, entre el divendres 7 i el diumenge 16 de setembre.

«Any rere any és un privilegi tindre tota la història del nostre poble en un llibre que conta les vivències, emocions i sentiments viscuts en el passat», va dir la regidora Mifsud. El llibre permet bussejar en la història de Tavernes i conéixer molts aspectes del patrimoni local. La regidora de Cultura i Festes va voler agrair especialment la col·laboració dels ciutadans que han fet possible la confecció del llibre amb els seus articles i fotografies. «És la població qui fa les festes i la història del poble, i per això el llibre té un valor sentimental molt fort», va afegir.

En esta ocasió, l´escriptora i traductora Encarna Sant-Celoni escriu De desfer i de trencar, un homenatge literari als prados de fruites i hortalisses a Tavernes. La cronista oficial de la ciutat, Encarna Sansaloni, aprofundix des d´una vessant més acadèmica en la història dels prados de fruites i hortalisses a Tavernes entre els anys 1908 i 1988. El també el cronista oficial Josep Ciscar apropa als lectors l´esplendorós passat de la «Sociedad Casino de Tabernes de Valldigna». Maria Jesús Linares parla de l´Escola Mixta Borderia, un projecte educatiu que per a poder atendre tota la població estudiantil que vivia en les cases de camp allunyades del nucli del municipi. Joan Meló i Rosa Magraner fan un repàs dels 50 anys que ha complit l´institut Jaume II El Just. Salvador Vercher presenta una panoràmica de l´agricultura de la vall abans de l´extensió del cultiu de taronger.

Vicenta Félix escriu un emotiu homenatge als llauradors que han cultivat les terres de la Valldigna durant generacions i generacions. I Rosa Magraner aborda la tradició musical de Tavernes, un text que també es convertix en un emotiu homenatge a la figura del mestre Eduardo Arnau i altres figures capitals del món de la música a la ciutat.

Els ciutadans que estiguen interessats a recollir un exemplar del llibre ho poden fer en diferents punts del municipi, com l´Ajuntament, l´edifici del Braç Treballador, el pavelló cobert Carlos Pellicer, la Casa de la Cultura i l´Oficina de Turisme de la platja. El llibre també es troba disponible en versió digital per consultar-lo o descarregar-lo.

Actes per a tots els públics

Durant els dies de les festes locals, els ciutadans i visitants podran gaudir de la concentració de música, cultura, esport, gastronomia, tradició i molta diversió. Des d´un ampli ventall de concerts, djs i actuacions musicals fins a l´espectacle del còmic valencià Eugeni Alemany, passant pel concurs de xarangues o el ball de disfresses, actes que concentren a nombrosos ciutadans i a persones vingudes d´altres municipis.