Els carrers del municipi de Potries van quedar ahir inundats per les veus i els versos dels millors representants del 'Cant d'Estil' de la Comunitat Valenciana. L'acte va arribar a aquest municipi en el marc de la programació del 9 d'Octubre organitzada per l'Ajuntament, però, sobretot, per la seua condició de Capital Cultural Valenciana, reconeixement que ostenta enguany compartit amb Sagunt. La jornada del 'Cant d'Estil' se celebra a la ciutat de València des de 1998, però fa tres anys es va convertir en un esdeveniment itinerant, que, a més de la capital autonòmica, visita cada exercici un municipi, i no hi havia ocasió més especial perquè fóra Potries l'elegit.

L'acte va començar a les 17.30 hores amb la participació de representants de la 'Cançó d'Estil' de la talla de María José Ruiz «Marisé de Montolivet», Teresa Segarra, María Amparo Hurtado, Noèlia Llorens «Titana», Emilio Luis «Milio del Puig », Toni Guzman, Jacint Hernández i Christian Penalba, de l'Alcúdia, que van actuar al costat dels versadors Vicent Ribelles « Vicent de Rosa » i Salvador López Mafé «Boro de Paterna », amb l'acompanyament de músics de vent de Bétera, músics de corda de Godella i els Dolçainers «Canya Badà», d'Ondara.

Tots els protagonistes van inundar amb les seues cançons els carrers més emblemàtics de Potries, fent arribar la tradició valenciana a tots els veïns.

L'actuació de Jonatan Penalba estava previst que pasara el colofó ??a una jornada on la cançó tradicional valenciana va ser la principal protagonista i va fer les delícies dels espectadors.

Un nombrós grup de veïns del municipi va seguir les evolucions dels artistes pel municipi. Un d´ells va dedicar una «albà» a l´alcaldessa, Assumpta Domínguez, qui es va emocionar i, després, el va felicitar efusivament.

La localitat posa hui punt i final als actes amb motiu del Dia de la Comunitat Valenciana amb l'actuació de la Muixeranga de la Safor, que oferirà les seues figures a la plaça del País Valencià a partir de les 12 del migdia.