14 de octubre de 2018
14.10.2018

Una gandiana a l'avantguarda del seu temps

?Republicana, feminista, militant d'esquerres i germana del pintor Luis, va pagar la seua trajectòria amb l'exili i la ruptura familiar

13.10.2018 | 21:32
Una gandiana a l'avantguarda del seu temps

Pilar Coll Alas. Gandia li dedicà al pintor Luis Coll Alas una sala d'exposicions pública, però molt pocs saben de la història de la seua família i, sobretot, de la seua germana Pilar, que va ser una activista feministra i republicana en moviments d'esquerra i que, després de la guerra civil, va patir l'exili i la separació de la familia. Ella i el seu marit van morir a Mèxic, país del que els seus tres fills van convertir en la seua pàtria.

una vida en imatges 1 Pilar Coll Alas, arincipis dels anys 30. 2 Amb la seua filla Isabel, als anys 50. 3 Amb els seus tres fills a Mèxic. Mirant la foto de front: Julio, el major, a la dreta, Enrique a l'esquerra i Isabel al braç de sa mare. 4 Amb el seu marit Julio, al voltant de 1987, el dia que celebraren els cinquanta anys de casats, poc abans de la seua mort. 5 Pilar (a la dreta, mirant la càmera) amb son pare (en el centre) durant el seu últim viatge a Mèxic, i el seu germà Óscar (al costat de son pare). La xiqueta és Tatiana Coll, filla d'Óscar i de la seua esposa Irina Levedeff, assentada al costat de Pilar. 6 César Coll Brück (en el centre) durant el seu últim viatge a Mèxic amb els seus tres fills a l'exili. Mirant la càmera: Pilar la primera de la dreta; Óscar al costat de son pare; César, segon per l'esquerra. Les xiquetes i els xiquets són els fills dels tres germans Coll Alas.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook