Els editors de Lletra Impresa, Mercè Climent i Juli Capilla, han estat guardonats a Besalú (Girona) amb el Premi Liberisliber Lira de poesia per la publicació de Poesia completa. Cartes a Fernando Pessoa, de Mário de Sá-Carneiro, obra traduïda per Vicent Berenguer.

El jurat, format per Júlia Ferrer i Miquel-Lluís Muntané, va valorar el fet que es tractara de la primera traducció en llengua catalana de la poesia completa de Mário de Sá-Carneiro, íntim amic de Fernando Pessoa, tots dos puntals del modernisme portugués de primeries del segle XX i de gran influència a Europa i en la literatura universal.

A més, el llibre aplega una selecció de la correspondència que van mantenir Mário de Sá-Carneiro i Fernando Pessoa en què donen compte de les seues vel·leïtats literàries tot just en el moment en què a París esclaten els moviments d'avantguarda.

Sá-Carneiro en va ser testimoni directe, de París estant, i li ho conta per correspondència al seu amic Fernando Pessoa, que viu a Lisboa. Quatre anys intensíssims de cartes creuades en què es forgen els heterònims de l'autor de Mensagem, impulsats o provocats en bona mesura pel visionari Sá-Carneiro, un poeta excepcional que portà les seues dèries literàries i els seus complexos i inestabilitat psicològica fins a l'extrem de truncar sobtadament la seua vida amb només 26 anys.

Els Premis Liberisliber 2018 es van lliurar en una gala d'editors i autors vinculats a un total de 63 editorials independents arribades majoritàriament de Catalunya, però també de València, Madrid, Saragossa, Sevilla i Santander. La Fira Liberisliber està dirigida per l'historiador de l'art Miquel-Àngel Codes i està formada per un ampli equip de col·laboradors.

Els altres premis Liberisliber van recaure en Els desposseïts, d'Ursula K. Le Guin, publicat per Raig Verd Editorial, traduït per Blanca Busquets Figueras. Indi visible, editat per Raig Verd Editoriall'autora del qual és Gemma Gorga. El fil invisible de la natura, editat per Libros del Zorro Rojo, de Gianumberto Accinelli (autor) i Helena Aguilà Ruzola (traducció). El principi de tot, editat per Editorial Comanegra, Manuel de Pedrolo (autor) i Pep Boatella (il·lustració).